Eufy Deurbel: alles wat je moet weten

De Eufy Deurbel is een slimme deurbel met camera en tweeweg-communicatie.
eufy deurbel
De Eufy Deurbel © Eufy by Anker

Zo nu en dan komen we smart home producten tegen die we graag helemaal binnenste buiten willen keren. In dit achtergrond artikel is het tijd om de Eufy deurbel erbij te pakken: de slimme deurbel van Eufy by Anker. Wat kun je allemaal met deze slimme deurbel en hoe zit het met zaken als de opslag van videobeelden? We zetten alles wat je moet weten over de Eufy deurbel op een rij.

Eufy Deurbel: slimme deurbel

De Eufy Deurbel is een zogeheten slimme deurbel. Het is een videodeurbel – die dus voorzien is van een camera – en de mogelijkheid voor tweeweg-communicatie biedt. De deurbel is van Eufy by Anker, een smart home merk wat in korte tijd een grote naamsbekendheid heeft opgebouwd in Nederland. Naast een slimme deurbel heeft het merk meer smart home apparaten, waaronder een slimme camera’s en bewegingsmelders.

Terug naar de slimme deurbel die in dit artikel centraal staat. Laten we inzoomen op de mogelijkheden met deze slimme deurbel binnen je smart home. Bekijk hieronder alvast een commercial van Eufy zelf.

Functies van de Eufy deurbel

De Eufy Deurbel heeft veel verschillende functionaliteiten die we bij andere slimme deurbellen ook terug zien. We zetten de belangrijkste op een rij:

 • Meekijken wie er aanbelt middels de videocamera
 • Spreken en luisteren naar degene die aanbelt
 • Realtime-meldingen op je smartphone als er beweging gedetecteerd wordt
 • Koppelen met Apple HomeKit smart home platform

Met deze laatste optie kun je Apple HomeKit apparatuur koppelen en verbinden met de Eufy Deurbel. Het is belangrijk om te melden dat de Eufy deurbel enkel werkt met de Eufy Homebase. Deze Homebase kun je vergelijken met een smart home hub die vereist is om de deurbel goed te laten werken. Ook de opslag van beelden gaat via deze Homebase. Deze worden trouwens versleuteld, maar daar komen we strakjes op terug.

Specificaties op een rij

Zoals je al hoort zijn de functionaliteiten van de Eufy deurbel zeer divers. Los van de mogelijkheden is het ook belangrijk om in te zoomen op de specificaties van bijvoorbeeld de camera en de ondersteuning voor smart home platformen. We zetten de belangrijkste specificaties van de Eufy deurbel op een rij:

 • Camera: 2K Ultrawide QHD
 • Resolutie: 2560×1920
 • Kijkhoek: 160 graden
 • Bewegingsmelder: Ja
 • Nachtfunctie: Ja
 • Bereik: 8 meter
 • Geheugen: 16 GB
 • Bediening: Via Eufy-app op smartphone of tablet (iOS/Android)
 • Smart home platform: Apple HomeKit

KIjken we naar de prijs dan is de deurbel met een prijskaartje van 199,- niet ontzettend duur, maar ook niet de goedkoopste slimme deurbel op de markt. Aan de andere kant is de prijs vergelijkbaar met videodeurbellen binnen deze range.

Eufy deurbel bedraad of draadloos?

Als je de Eufy Deurbel koopt heb je twee mogelijkheden: de Eufy deurbel bedraad of draadloos monteren. Wanneer je er voor kiest om de deurbel draadloos te monteren, belooft Eufy een batterijduur van 180 dagen op een volle batterijlading.

Wanneer je kiest om een Eufy deurbel bedraad te installeren hoef je je helemaal geen zorgen te maken over het tijdig opladen van de batterijen van je slimme deurbel. Hierbij moet je wel rekening houden met wat meer installatietijd en natuurlijk moet het ook maar nét mogelijk zijn bij jouw situatie.

Slimme deurbel zonder abonnement

Wat een grote glimlach veroorzaakt op onze gezichten is dat we met deze deurbel van Eufy te maken hebben met een slimme deurbel zonder abonnement. En ja, dat is bijzonder, gezien negen van de tien deurbellen een abonnement vereisten om volledig gebruik te kunnen maken van alle functies. De opslag van beelden gebeurt lokaal: je hebt dus niets te maken met terugkerende kosten en zit nergens aan vast.

Wel ben je natuurlijk dan zelf verantwoordelijk voor de opslag en back-up van de beelden die je verzameld hebt met de Eufy deurbel.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts