In welk land beginnen de telefoonnummers met +49?

In Duitsland beginnen telefoonnumers met +49.
land telefoonnummers +49
Beeld ter illustratie. © Pixabay

We hebben onlangs weer een nieuwe vraag binnengekregen op de redactie. Het gaat dit keer om een specifieke landcode voor telefoonnummers: +49. We geven antwoord op de vraag: “In welk land beginnen de telefoonnummers met +49?”

Telefoonnummers die beginnen met +49

Je hebt vast wel eens een gemiste oproep gehad met een getal voor het telefoonnummer wat je niet herkende. In Nederland gebruiken we +31: lees hier ook het achtergondartikel wanneer je +31 voor telefoonnummers moet gebruiken. Maar waar komt dan +49 vandaan? Iemand mailde ons deze vraag, nadat hij hier een gemiste oproep van had.

In Duitsland beginnen telefoonnummers met +49

Het antwoord op de vraag: in Duitsland. Alle nummers in Duitsland beginnen met +49. 49 is hier de landcode, de + kan ook getypt worden als 00. Hiermee geef je als het ware aan dat je naar het buitenland wil bellen. Steeds meer smartphones laten bij gemiste oproepen zien waar deze vandaan komen. Staat er dus een +49 nummer in je gemiste oproepenlijst, dan zou je hier Duitsland onder moeten zien staan.

Wanneer je vanuit Nederland of met een Nederlands toestel naar een nummer in Duitsland wil bellen, moet je het nummer starten met +49 of 0049.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts