Wanneer moet je +31 voor een telefoonnummer zetten?

Je zet met name in het buitenland +31 voor een telefoonnummer als je naar Nederland wil bellen.
wanneer +31 voor een telefoonnummer zetten
Beeld ter illustratie. © Pixabay

Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen: +31 voor een telefoonnummer. Het ging dan om Nederlandse telefoonnummers. Je kunt eigenlijk altijd +31 voor een nummer zetten. Maar wanneer moet je +31 voor een telefoonnummer zetten om degenen te kunnen bereiken?

+31 voor een telefoonnummer zetten

Je gebruikt met name +31 voor een telefoonnnummer als je vanuit het buitenland naar een Nederlands telefoonnummer wil bellen. Je kunt in plaats van +31 ook 0031 gebruiken. Hierbij geldt dat 00 aangeeft dat je naar een ander land willen bellen – Nederland in dit geval – en 31 om aan te geven dat je naar Nederland wil bellen, gezien dit de landcode is bij telefoonnummers.

We zetten een aantal situaties op een rij waarbij +31 voor een telefoonnummer zetten noodzakelijk is:

  • Wanneer je vanuit het buitenland naar Nederland wil bellen
  • Wanneer je met een buitelands toestel naar een Nederlands toestel wil bellen

Extra tips voor het gebruik van +31 bij telefoonnummers

Wanneer je vaker afreist naar het buitenland, kan het slim zijn om al je nummers om te zetten naar +31 nummers. Hiermee voorkom je dat je iemand niet kan bereiken als je deze wil bellen vanaf je contactenlijst. Met +31 voor een telefoonnummer kun je uiteraard ook gewoon in Nederland nog steeds degene bellen die je wil bellen.

Oja, laten we gelijk maar een gerucht uit de wereld helpen: het doet niets qua kosten. De een beweert dat het gebruik van +31 voor een telefoonnummer zetten kan resulteren in hogere telefoonkosten, maar dat is dus niet waar.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts