4,5 miljoen Playstation 5 spelcomputers verkocht in 2020

In 2020 gingen er maar liefst 4,5 miljoen Playstation 5 consoles over de toonbank.
playstation 5 verkocht 2020
Playstation 5 controller. © Onur Binay/Unsplash

Sony heeft in 2020 zo’n 4,5 miljoen Playstation 5 modellen verkocht. Dit blijkt uit de jaarlijkse rapporten die Sony vandaag bekend heeft gemaakt. Het afgelopen kwartaal was het beste kwartaal in de geschiedenis van Playstation.

Playstation 5 zorgt voor beste kwartaal

In het winstrapport wordt al snel iets duidelijk: de Playstation 5 blijkt immens populair. Iets wat natuurlijk ook te verwachten is, als we kijken naar de slechte beschikbaarheid door de enorme vraag. Ook wordt het nieuwe model in diverse onderzoeken naar de beste spelcomputer geroemd om zijn prestaties.

Analist Daniel Ahmad concludeert dat het afgelopen kwartaal de beste was voor Playstation.

Er was sprake van een omzet van zo’n acht en een half miljard dollar. De bedrijfswinst onder aan de streep was 763 miljoen dollar. De winsten zouden met name te danken zijn aan betere marges op de Playstation 4 hardware.

De marges van de Playstation 5 zouden zorgen voor een kleinere winst. In het rapport meldt Sony dat de Playstation 5 hardware zelfs verkocht wordt voor minder dan de productiekosten vanwege strategische doeleinden.

Playstation 4 vraag daalde

Waar de Playstation 5 enorm populair is, bleek de vraag naar het eerdere model te dalen. Wordt er gekeken naar het aantal verkochte Playstation 4 spelcomputers, dan ligt dat aantal op zo’n 1,4 miljoen in het laatste kwartaal. Dat is een daling van 77% ten opzichte van vorig jaar, heeft The Verge berekend.

Slecht beschikbaar

Veel nieuwe spelcomputers zijn slecht beschikbaar. Webshops moeten het doen met kleine voorraden. Eerder was op Smartoday te lezen dat een topman bij Xbox in een interview meldde dat de Xbox Series X waarschijnlijk tot juni slecht verkrijgbaar zal zijn.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts