Aantal betalende Spotify abonnees gestegen naar 155 miljoen

Het aantal betalende Spotify abonnees is gestegen tot boven de 155 miljoen.
spotify 155 miljoen gebruikers
Beeld ter illustratie. © Pixabay

Het aantal betalende Spotify abonnees is gestegen tot boven de 155 miljoen. Het afgelopen kwartaal kreeg de muziekstreamingdienst 25 miljoen gebruikers erbij; 11 miljoen waren hiervan waren betalende abonnees.

155 miljoen betalende Spotify gebruikers

Dit blijkt uit de kwartaalcijfers die Spotify vandaag heeft gedeeld over haar platform. In totaal heeft de muziekstreamingdienst – die sindskort ook Spotify audioboeken aanbiedt – 345 miljoen gebruikers. Als we kijken naar het aantal betalende abonnees, dan zijn dit er nu in totaal maar liefst 155 miljoen.

Het aantal gebruikers is ten opzichte van vorig jaar met 27% gestegen. De advertentie-omzet van de streamingdienst met muziek steeg met 30%. In totaal groeide haar omzet tot 2,17 miljard in het laatste kwartaal.

Gratis niet helemaal gratis

Hoewel je zal denken dat Spotify niets verdiend aan gratis abonnees, is het tegendeel waar. Als je namelijk een Spotify afspeellijst selecteert als niet-abonnee, krijg je constant reclames te horen (en de boodschap om een abonnement aan te schaffen).

Daarbij kunnen Spotify-gebruikers met een abonnee ook alsnog advertenties verwachten als zij podcasts luisteren. Volgens Spotify is de omzet met name te danken door deze advertenties. Bedrijven zouden ook steeds meer interesse hebben om juist in podcasts te willen adverteren.

 


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts