Alexa Custom Assistant: unieke voice assistant voor bedrijven

Met Alexa Custom assistant kunnen merken een eigen voice assistant ontwikkelen.
alexa custom assistant
Amazon Echo Dot met Alexa als voice assistant. © Unsplash

Alexa komt met een nieuwe oplossing waarmee bedrijven hun eigen voice assistant kunt realiseren: Alexa Custom Assistant. Apparaatfabrikanten en serviceproviders kunnen nu zelf spraakassistenten maken, afgestemd op het merk en behoeftes van haar klanten.

Alexa Custom Assistant

Alexa Custom Assistant leunt op het de Alexa-technologie zoals we deze kennen bij smart speakers en smart displays van Amazon. Denk aan de Amazon Echo Dot of de Echo Show. Zelf spreekt Amazon over ‘AI-spraaktechnologie van wereldklasse’.

Vermindering van kosten en complexiteit

Met de komst van Alexa Custom Assistant zou er volgens Amazon vermindering van kosten zijn en zou het minder complex zijn om een voice assistant in te bouwen in slimme apparaten. Hierbij kan gedacht worden aan auto’s, speakers, mobiele applicaties en videogames. In onderstaande video – die Amazon afgelopen week deelde – is meer te zien over de werking van Alexa Custom Assistant.

Tijdens CES 2021 kondigde TP-Link de Voice Deco X20 aan; dit is bijvoorbeeld een WiFi-meshsysteem met spraakassistent Alexa onder de motorkap. Bekijk hier trouwens ons hele CES 2021 nieuwsoverzicht voor meer interessant nieuws.

Niet helemaal ‘open’ software

Bedrijven kunnen niet daadwerkelijk alle kanten op met Alexa Custom Assistant. Zo zijn lang niet alle talen te selecteren – Nederlands ontbreekt bijvoorbeeld nog steeds – en is deze unieke voice assistant software nog niet beschikbaar in alle landen.

Toch lijkt Amazon haar pijlen ook steeds meer op Nederland te richten. Zo kondigde de Amerikaanse techgigant eerder aan dat Alexa Voice Serivces in Nederland beschikbaar is voor ontwikkelaars.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts