Alexa kan mensen die aanbellen op Ring videodeurbel begroeten

Alexa kan strakjes mensen begroeten die aanbellen op een slimme deurbel van Ring.
ring videodoorbell pro
De Ring Videodoorbell Pro. © Ring/Press

Voice assistant Alexa wordt uitgerold naar enkele Ring videodeurbellen. Door deze integratie kan Alexa mensen begroeten die aanbellen op de slimme deurbel. Het is de eerste keer dat een slimme deurbel van Ring spraakassistent Alexa gaat ondersteunen.

Alexa koppelen met Ring deurbel

Laten we kort stilstaan bij deze mogelijkheid, want waarom kan dit interessant zijn? Normaalgesproken dien je zelf te antwoorden als er iemand aanbelt op een slimme deurbel. Je krijgt een notificatie op je smartphone, waarna je live mee kunt kijken en via tweeweg-communicatie kunt horen en praten met degene die aanbelt.

Als je geen mogelijkheid ziet om op te nemen kun je – binnenkort – gebruik maken van Ring Smart Response: je spreekt eerder een bericht in die afgespeeld moet worden als je echt niet op kan nemen. Je kunt dit zien als een voice mail voor je slimme deurbel. Daar komt nu nog een extra mogelijkheid bij: je kunt voice assistant Alexa mensen laten beantwoorden en begroeten die aanbellen.

In onderstaande video wordt de functionaliteit duidelijk.

Alexa achterhaalt doel van degene die aanbelt

De spraakassistent van Amazon zou aan degene die aanbelt vragen wat hij of zij komt. Op basis daarvan kan Alexa een specifiek antwoord geven. Zo zou je een apart antwoord kunnen laten geven voor postbezorgers, die bijvoorbeeld het pakketje bij de buren op nummer twaalf af kunnen geven.

De koppeling van Alexa en Ring is helaas niet mogelijk op alle slimme deurbellen. Als we bijvoorbeeld kijken naar de nieuwe Ring Videodoorbell Wired, dan is dat nog niet mogelijk. De functie komt enkel naar de Ring Video Doorbell Pro. De kans is groot dat Ring hiermee het onderscheid van de Pro versie nog meer wil aanscherpen.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts