Alexa Music Sharing: deel muziek met je vrienden via slimme luidsprekers

Met Alexa Music Sharing kun je muziek delen met vrienden via je slimme luidspreker.
amazon alexa slaapapneu-tracker
Foto: Amazon Echo Dot, ter illustratie. © Unsplash

Amazon heeft een nieuwe functie aangekondigd voor haar voice assistant: Alexa Music Sharing. Met deze optie kun je muziek delen met vrienden via slimme luidsprekers.

Alexa Music Sharing

Dit kondigt Amazon aan op haar website. Onder de noemer Alexa Music Sharing kunnen gebruikers van een Alexa smart speaker aan de voice assitant vragen om een muzieknummer te delen. De ontvanger krijgt vervolgens een notificatie op zijn of haar smartphone én krijgt de optie om het nummer dan af te spelen op een Alexa Echo slimme luidspreker.

Het is hierbij dus wel van belang dat de ontvanger de Alexa-app gebruikt en een Echo speaker in huis heeft staan.

Streamingdienst voor muziek niet belangrijk

De ontvanger hoeft niet per definitie Amazon Music te gebruiken als muziekstreamingdienst: Amazon laat namelijk weten dat het ook zou moeten werken met andere streamingdiensten. Denk aan Apple Music of Spotify, waar het nummer dan ook afgespeeld zou moeten worden. Amazon zou naar eigen zeggen voor jou een suggestie doen voor een muziekstreamingsdienst waar het nummer dan wel afgespeeld zou kunnen worden.

Alexa updates

Amazon lijkt Alexa flink uit te breiden. Zo kwam onlangs naar voren dat Alexa Branded Alarms beschikbaar worden en dat Alexa kan helpen bij een COVID-test. Ook gaan er geruchten rond dat er een Alexa in de toekomst kan fungeren als slaapapneu-tracker en dat Amazon werkt aan een Alexa Command Center voor aan de muur.

 


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts