Amazon Alexa kan dankzij ‘Hunches’ zelf acties uitvoeren

Met Alexa Hunches kan de voice assistant van Amazon op eigen initiatief acties uitvoeren.
amazon alexa hunches
Amazon Echo Dot met Alexa aan boord. © Unsplash

Een spraakassistent die zonder dat je hierom vraagt de lichten om 20.00 uur uitzet? Het kan straks zomaar gebeuren als je een smart speaker of -display met Alexa aan boord in de kamer hebt staan. De spraakassistent van Amazon kan namelijk op eigen ingeving acties uit gaan voeren.

Alexa Hunches: acties op basis van herkenning

Amazon noemt deze ingevingen van de voice assistent ‘Alexa Hunches’. Op basis van patronen en gewoontes herkent de spraakassistent wanneer iets vaker moet gaan gebeuren. Stel dat je elke avond om 22.00 uur naar bed gaat en dan de slimme thermostaat een paar graden naar beneden instelt, dan kan Alexa dit straks automatisch voor je doen.

In een video die Amazon onlangs deelde wordt duidelijk hoe Alexa Hunches precies werkt.

Blijf de baas in je smart home

Als we kijken naar de supportpagina van Alexa Hunches op de website van Amazon, blijkt gelukkig wel dat we wel zelf kunnen bepalen in hoeverre de spraakassistent bepaalde acties voor ons uit gaat voeren.

Zo kun je bijvoorbeeld wensen dat je zelf de baas blijft over de slimme lampen en dat Alexa enkel automatische acties op basis van eigen ingeving uit mag voeren op het gebied van klimaatbeheer.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts