Amazon Build It: crowdfundingprogramma met Alexa gadgets

Build It is een Amazon’s eigen crowdfundingsprogramma, waarmee ze aftrapt met Alexa smart home gadgets.
amazon build it
Alexa slimme koekoeksklok, een van de slimme gadgets van Amazon Build It. © Amazon PR

Amazon komt met een eigen crowdfunding programma: Build It. Met Amazon Build It begint de Amerikaanse techgigant pas met bouwen als er genoeg bestellingen zijn. Amazon trapt af met drie Alexa smart home gadgets.

Amazon Build It

Amazon kondigt vandaag Build It aan, een veilige manier van het introduceren van nieuwe producten. Wanneer er genoeg bestellingen binnen zijn van een specifiek product, zal Amazon beginnen met de daadwerkelijke productie daarvan.

Alexa slimme koekoeksklok, printer en keukenweegschaal

Amazon trapt haar Build It programma af met drie verschillende Alexa aangedreven producten: een slimme koekoeksklok, een sticky note printer en een slimme keukenweegschaal.

De slimme koekoeksklok met Alexa onder de motorkap is voorzien van 60 LED-lampen en natuurlijk een koekoeksvogel. Hij heeft een prijskaartje van $ 79,99.

De sticky note printer is een printer waarmee je kleine printjes kunt maken. Je kunt de slimme printer bedienen met spraakopdrachten. Voor $ 89,99 kun je hem pre-orderen.

De slimme keukenweegschaal – eveneens voorzien van Alexa – speelt informatie over gewogen producten door aan smart speakers. Je kunt ook specifieke productinformatie opvragen via de weegschaal. De weegschaal zou $ 34,99 gaan kosten.

Behoeftes pijlen

Met Amazon Build It lijkt Amazon op slimme wijze de behoeftes en wensen van haar potentiële klanten te willen pijlen. Zelf doet Amazon nog een beetje geheimzinnig over het daadwerkelijke doel van haar eigen crowdfundprogramma.

Zo meldt The Verge dat Amazon geen reactie gaf op de vraag of ook externe bedrijven hun producten via Amazon Build It aan de man kunnen brengen. Ook over eventuele doelen op het gebied bestellingen doet het bedrijf van Jeff Bezos geen uitspraken.

Opvallend, gezien er wel percentages gegeven worden bij het aantal bestellingen, maar dus geen specifieke aantallen.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts