‘Amazon werkt aan Alexa Command Center voor aan de muur

Amazon zou werken aan een Alexa commandocentrum in de vorm van een slank display voor aan de muur.
amazon alexa command center
Alexa speaker bij de muur, ter illustratie © Avery Klein Unsplash

Amazon zou bezig zijn met de ontwikkeling van een Alexa Command Center waarmee je smart home apparaten kunt bedienen en media af kunt spelen. Het zou gaan om een slank apparaat wat je aan de muur kunt bevestigen.

Amazon Alexa Command Center

Het lijkt erop dat Amazon bezig zou zijn met een Alexa commandacentrum voor je smart home. Dit wordt gemeld in een uitgebreid artikel op Bloomberg. Amazon zou een slank apparaat ontwikkelen wat gebruikers op hun muur kunnen plaatsen. Het zou dienen als een smart home commandocentrum, waarmee je in grote lijnen hetzelfde kunt als een smart display:

  • Smart home apparaten bedienen
  • Media afspelen
  • Videogesprekken voeren
  • Informatie opvragen

Amazon zou het Alexa Command Center – zoals we het nog niet aangekondigde apparaat voor nu maar even noemen – ontwikkelen met twee verschillende touchscreen display-groottes: een 10 inch en een 13 inch scherm.

Aan de muur

De mogelijke komst van dit commandocentrum kan een uitkomst zijn voor mensen die niet zitten te wachten op een smart speaker of smart display op hun kast, plank of tafel. Dit Amazon Alexa Command Center zou je overal tegen de muur kunnen bevestigen, zonder dat dit enorm hoeft op te vallen. Het principe is echter niet heel nieuw, gezien er bij de wat professionelere domoticasystemen ook al gebruik gemaakt wordt van commandocentrums aan de muur.

Prijs en beschikbaarheid

Hoewel het nog helemaal niet zeker is of het apparaat daadwerkelijke door Amazon aangekondigd gaat worden, weet Bloomberg al te melden dat het Alexa commandocentrum een prijskaartje zal hebben tussen de 200 en 250 dollar. Het medium verwacht een releasedatum tussen eind 2021 of begin 2022.

Het is niet het eerste gerucht in korte tijd wat gaat over de aankondiging van nieuwe Amazon producten. Zo was onlangs op Smartoday ook al te lezen dat er geruchten rondgaan over een Alexa slaapapneu-tracker.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts