‘Amazon werkt aan Alexa slaapapneu-tracker’

Het Alexa-apparaat van Amazon zou controleren op slaapapneu.
amazon alexa slaapapneu-tracker
Foto: Amazon Echo Dot, ter illustratie. © Unsplash

Als we de laatste geruchten mogen geloven zou Amazon werken aan een slaapapneu-tracker. Het zou gaan om een apparaat wat werkt met Alexa, de voice assistant van Amazon.

Alexa apparaat dat slaapapneu herkent

Dit meldt Business Insider in een uitgebreid artikel op haar website. Amazon zou bezig zijn met de ontwikkeling van een ‘Alexa-aangedreven apparaat’ dat symptomen van slaapapneu zou moeten herkennen.

Het zou gaan om een klein apparaatje: ‘ter grootte van een handpalm’, aldus The Verge die hier ook over berichtte. Dat maakt het apparaat natuurlijk zeer geschikt voor op het nachtkastje, waar misschien ook al een Alexa smart speaker (zie foto hierboven), een slimme wekker én een slim nachtlampje te vinden is…

Radar om slaap te monitoren

Het Alexa apparaat dat slaapapneu zou moeten gaan tracken maakt waarschijnlijk gebruik van radar om slaapapneu te herkennen.

Nu is het idee slaapmonitoring via radar niet helemaal niet nieuw: onder meer Nintendo testte jaren geleden al met het monitoren van slaap via radiogolven. Maar dat concept verdween in de prullenbak.

‘Brahms’

Onder de naam Brahms wordt het Amazon Alexa apparaat ontwikkelt. Amazon zou zich niet alleen willen richten op slaapapneu: met behulp van technieken als machine-learning zou het Amerikaanse techbedrijf ook andere slaapstoornissen willen gaan monitoren en ‘begrijpen’.

 

 


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts