Amerika zet Xiaomi op zwarte lijst met ‘Chinese militaire bedrijven’

Xiaomi is door de Amerikaanse regering op een zwarte lijst geplaatst. Het zou samenwerken met het Chinese leger.
xiaomi zwarte lijst amerika
Xiaomi Mi 8 Lite. © Alejandro Morgado/Unsplash

Xiaomi is door de Amerikaanse regering op een zwarte lijst gezet met andere Chinese militaire bedrijven. De overheid waarschuwt voor de verschillende gevaren die het bedrijf met zich mee kan brengen als er samengewerkt wordt.

Xiaomi op zwarte lijst in Amerika

Xiaomi en acht andere bedrijven zijn door de Amerikaanse regering op een zwarte lijst (actuele lijst hier te bekijken) geplaatst. In een persbericht brengt het Ministerie van Defensie dit onlangs buiten. China zou volgens de Amerikaanse overheid niet een smartphone aanbieder zijn, maar samenwerken met het leger.

China zou misleidend optreden: goedkope technologie aanbieden en hiermee een grote doelgroep bereiken waarvan zij data kunnen verzamelen. Eerder lanceerde het merk nog de nieuwe Xiaomi Redmi 9T en Note 9T.

Amerikaanse investeerders mogen vanwege de plaatsing op deze zwarte lijst geen geld meer steken in Xiaomi. Xiaomi stelt in een reactie dat het helemaal niet in controle staat van het leger. Ze meldt niet gelieerd te zijn aan het Chinese leger en al helemaal geen Communistisch Chinees Militair bedrijf te zijn, meldt RTL Nieuws.

Meer zwarte lijsten

De zwarte lijst waar Xiaomi op geplaatst is door de Amerikaanse regering is echter minder heftig dan de lijst waar eerder Huawei en DJI, bekend van drones, op geplaatst werden. Waar investeerders in de VS nu geen geld meer mogen investeren in Xiaomi, mogen deze helemaal niet meer samenwerken met Amerikaanse bedrijven. Het zou namelijk de nationale veiligheid in het land kunnen aantasten.

 


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts