‘Android krijgt anti-tracking functie, vergelijkbaar met die van iOS’

Google zou bezig zijn met de ontwikkeling van anti-tracking software voor Android.
anti tracking functie android
Android toestel ter illustratie. © Unsplash

Google zou op het moment van schrijven een anti-tracking functionaliteit onderzoeken die vergelijkbaar is als de onlangs uitgerolde anti-volg functie van iOS. Gebruikers van Android apparatuur kunnen dan aangeven dat ze niet meer gevolgd willen worden door applicaties.

Android anti-tracking functie

Dit weet Bloomberg afgelopen week te melden in een uitgebreid artikel op haar website. Met anti-tracking functies kunnen gebruikers aangeven of zij wel of niet gevolgd mogen worden. Daarbij zouden bedrijven van applicaties preciezer moeten zijn in het delen van welke informatie zij precies verzamelen en wat zij hiermee van plan zijn.

Bloomberg meldt dat Google de komst of ontwikkeling van deze functionaliteit niet bevestigd heeft. Wel denkt het medium dat de anti-tracking minder agressief zal zijn dan die van iOS. Zo zou Google zich meer kunnen gaan richten op irritante advertenties, zoals de Amerikaanse techgigant dit nu ook al veel meer doet dan voorheen.

Anti-tracking software in trek

Anti-tracking software lijkt vandaag dat in trek te zijn. Apple kondigde in de nieuwe iOS 14.5 update deze App Tracking Transparency aan, wat in het verkeerde keelgat schoot bij Facebook; Facebook zou Apple willen aanklagen vanwege nieuwe privacyfuncties.

Het ging trouwens verder dan enkel elkaar voor de rechter slepen: Facebook adverteerde met krantenadvertenties in grote kranten als The New York Times met de boodschap dat Apple de aanval had geopend op kleine bedrijven. Apple sloeg echter terug en zij juist dat zij de privacy van haar gebruikers wil beschermen.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts