Android TV lijkt na nieuwe update op Google TV interface

Na de nieuwe update van Android TV lijkt het systeem nog meer op Google TV.
android tv google tv overeenkomsten
De nieuwe Android TV interface. © Google Press

Google komt met een nieuwe update voor Android TV. De update brengt een compleet nieuw interface naar je smart TV. En die lijkt best wel een beetje veel op de interface van Google TV.

Android TV lijkt op Google TV

De nieuwe interface van Android TV lijkt op veel vlakken op het interface van Google TV. Zo is er bij de nieuwe interface van Android TV ook sprake van carrousels aan de bovenzijde van het scherm: hier kun je door heen scrollen om leuke content te kunnen ontdekken.

Bij de oude interface van Android TV waren aan de linkerzijde van het scherm grote ronde iconen te vinden. Deze zijn verwijderd en nu niet meer te zien in het televisiesysteem van Android. Dit zorgt voor een overzichtelijkere interface.

Verschillen

Toch lijken er niet alleen maar overeenkomsten te zijn. Zo is er bij Android TV sprake van drie tabbladen: home, apps en kanalen. Er is nu ook sprake van een nieuw tablet: Discover. Hier kun je content ontdekken die je mogelijk leuk zou kunnen vinden. Waarschijnlijk werkt dit net als bij Netflix Shuffle Play op basis van een algoritme.

Hoewel Google TV een soortgelijk tabblad heeft (For You), is dit wel wat anders dan bij Android TV. Waar Android TV alle voorgestelde content op één hoop gooit, zorgt Google TV voor een scheiding in het soort content. Ook is er bij Google TV een tabje waarmee je in één keer naar je eerdere aankopen kunt, iets wat we ook (nog) niet tegenkomen bij de nieuwe interface van Android TV.

Google TV en Android TV

Het is best wel bijzonder dat Google TV en Android TV op dit moment nog als twee losse platformen bestaan. Het zijn beiden producten van Google en ze zijn bieden nagenoeg dezelfde mogelijkheden. Wij verwachten dan ook dat ze in de toekomst samengevoegd gaan worden, waarbij Google TV het hoofd zal gaan worden gezien de ondersteuning voor de nieuwe Chromecast.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts