Apple aangeklaagd door Cydia voor ‘Appwinkel monopolie’

Cydia is van mening dat Apple een appwinkel monopolie heeft gecreëerd en klaagt het bedrijf aan.
apple aangeklaagd door cydia

Cydia klaagt Apple aan: de alternatieve appstore voor niet-goedgekeurde iPhone apps is van mening dat Apple een monopolie heeft gecreëerd als appwinkel voor iOS.

Appwinkel monopolie

Volgens Cydia heeft Apple een illegale monopolie gecreëerd. Cydia is een alternatieve appstore waar gebruikers niet goedgekeurde iPhone apps kan vinden. Om deze apps te kunnen downloaden, moet de iPhone wel gejailbreakt zijn; iets waar Apple geen voorstander van is.

SaurikIT, het bedrijf achter Cydia, heeft Apple niet als eerste aangeklaagd. Eerder dit jaar was er veel ophef over de regelgeving van de iOS appstoren en sleepte Epic Games Apple ookal voor de rechter. Epic Games is bekend van het immens populaire Fortnite.

In de aanklacht is te lezen dat Cydia van mening is dat Apple de vrijheid beperkt om buiten de appwinkel van Apple elders apps te kunnen downloaden. De gehele aanklacht van Cydia is hier te bekijken.

Cydia: marktplaats voor niet goedgekeurde iPhone apps

Cydia werd in 2008 opgericht rond dezelfde tijd dat de AppStore voor het eerst te bezoeken was. Cydia transformeerde tot een veelbezochte marktplaats voor iPhone apps die niet door de keuring van Apple kwamen. Gebruikers die hun iPhone hebben gejailbreakt kunnen apps bij Cydia downloaden.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts