‘Apple brengt eigen mixed reality-headset uit in 2022’

Apple zou momenteel achter de schermen werken aan verschillende soorten brillen voor mixed en augmented reality, aldus een bekende analist.
apple zelfrijdende auto 2024
Beeld ter illustratie. © Unsplash

Ming-Chi Kuo is waarschijnlijk de bekendste analist die Apple op de voet volgt. De beste man brengt regelmatig voorspellingen uit over toekomstige producten van het bedrijf; het gebeurt dan nog wel eens dat hij het bij het juiste eind heeft.

Apple zet in op mixed en augmented reality

Nu heeft Kuo een boekje opengedaan over de plannen van Apple met betrekking tot mixed en augmented reality. Zo moeten we volgend jaar een mixed reality-headset gaan zien, terwijl in 2025 een augmented reality-bril op de planning staat. Tussen 2030 en 2040 kunnen we zelfs slimme contactlenzen van de iPhonemaker verwachten, die eveneens over augmented reality beschikken. Dat meldt Macrumors.

Huidige prototypes van dergelijke brillen wegen vaak ergens tussen de 200 en 300 gram, aldus Kuo, maar wanneer Apple enkele problemen kan oplossen dan kunnen ze tussen de 100 en 200 gram wegen. Wanneer de headset precies uitkomt, is nog niet duidelijk. Maar de verwachting is wel dat die zo’n 1.000 dollar gaat kosten in de Verenigde Staten.

Voorspellingen

De voorspellingen van Kuo komen overeen met wat andere media al hebben geschreven over dit onderwerp. Echter, dan wordt er veelal gesproken over een prijskaartje van rond de 3.000 dollar.

Vorige maand schreef betaalwebsite The Information nog over de augmented reality-headset van Apple. Het bedrijf zou namelijk mesh kledingstof willen gebruiken voor het reduceren van dat gewicht. Ook deelde die website toen een afbeeldingen van hoe de bril er mogelijk uit komt te zien.

Mogelijke design Apple AR-bril © The Information

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts