‘Apple geeft iPhone in de nabije toekomst geen usb-c-poort’

Voorlopig ziet het er niet naar uit dat de iPhone een usb-c-poort krijgt van Apple. Dat meldt de bekende analist Ming-Chi Kuo.
apple bezig met ontwikkeling 6g
Beeld ter illustratie. © Arnel Hasanovic

Apple is niet voornemens de iPhone in de nabije toekomst te voorzien van usb-c of een Touch ID-sensor in de powerknop. Dat meldt analist Ming-Chi Kuo, die de iPhonefabrikant op de voet volgt. De redactie van Apple Insider heeft zijn notities in handen.

Apple kiest voor de Lightningpoort

De Apple-analist denkt dat dit te maken heeft met twee verschillende redenen. Ten eerste kan een overgang schadelijk zijn voor de winstgevendheid van de industrie die verantwoordelijk is voor Lightningaccessoires. Daarnaast is het zo dat de usb-c-poort minder waterdicht is dan de Lightningpoort en MagSafe. Dat is het magnetische oplaadsysteem van het bedrijf uit Cupertino.

De kans is groter dat Apple investeert in een toekomst waarin de iPhone helemaal geen poorten meer heeft. Die iPhone zou dan volledig leunen op draadloos opladen, via de magnetische MagSafe-lader.

facebook wil apple aanklagen
Een iPhone en een Apple Macbook. © Tim Bennett/Unsplash

Het MagSafe-oplaadsysteem biedt het bedrijf veel voordelen. Ten eerste is het zo dat Apple de eigenaar is van de technologie en dus kan verdienen aan het rekenen van licentiekosten, wanneer een ander bedrijf accessoires wil maken. Daarnaast is het systeem meer waterdicht dat de Lightningpoort. En wanneer die poort ook niet aanwezig is, dan zorgt dat voor een compleet andere situatie. Waar we dan nog wel rekening mee moeten houden zijn de openingen van de speaker en simkaartrede.

Echter, het ecosysteem van MagSafe is vooralsnog niet groot genoeg om de Lightningpoort te vervangen. Daarom verwacht Kuo dat Apple het in de nabije toekomst bij de Lightningpoort houdt.

Geen Touch ID-sensor in powerknop

De bekende analist heeft zich ook uitgesproken over een eventuele Touch ID-sensor in de powerknop, zoals op de iPad Pro. Hij verwacht niet dat Apple die technologie naar de iPhone brengt, maar een duidelijke reden hiervoor is niet gegeven.

Wel is het zo dat Apple achter de schermen werkt aan een in-displayvingerafdrukscanner voor zijn smartphones. De kans is groter dat de fabrikant aan de haal gaat met die technologie.

Kuo heeft overigens nog meer uitspraken gedaan over de toekomst van de iPhone. Zo moeten we de opvouwbare iPhone in 2023 kunnen verwachten. Plus: in de komende jaren verschijnt er mogelijk een iPhone zonder notch.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts