Apple heeft Parler uit de AppStore verwijderd

Parler kan niet meer gedownload worden in de AppStore: Apple heeft de app verwijderd.
apple haalt parler uit appstore
Beeld: Apple Store, ter illustratie. © Unsplash

iPhone gebruikers kunnen Parler niet meer downloaden. Via de Twitter-concurrent werd tijdens de bestorming van het Amerikaanse Capitol opgeroepen tot geweld.

Parler app

Parler is een soortgelijke applicatie als Twitter. Een social medium met kleine, korte berichtjes. Bij Parler vindt er geen contentmoderatie plaats: er kan dus van alles opgeplaatst worden, zonder dat dit gecontroleerd wordt.

Afgelopen week werd er via het platform opgeroepen tot geweld; het Amerikaanse Capitol werd door Trump-aanhangers bestormd. Ook op Twitter werd er opgeroepen tot geweld. Voor dat sociale medium reden genoeg om Trump permanent te blokkeren op Twitter.

Apple stelde deadline

Voor Apple reden genoeg om actie te ondernemen. Ze stelde een deadline: afgelopen vrijdag meldde Apple dat Parler wijzigingen zou moeten doorvoeren en content moest verwijderen. Er moest een plan komen waar Parler de gepubliceerde content zou modereren. Parler had 24 uur de tijd om dit te bewerkstellingen.

Parler niet meer in AppStore

Hoewel diverse media melden dat Parler nog wat wijzigingen heeft voorgesteld, bleek dat in Apple’s ogen niet voldoende. Het resultaat? Parler is verwijderd uit de AppStore. Via The Verge is een complete verklaring te lezen van Apple aan de ontwikkelaars van de Parler-app.

 

 


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts