Apple HomePod-productie stilgelegd, focus ligt op HomePod Mini

Apple heeft bevestigd dat het bedrijf de productie van de Apple HomePod heeft stilgelegd. De focus ligt voortaan op de HomePod Mini.
apple homepod beste smart speakers 2021
De Apple HomePod. © Apple

Dat Apple de stekker uit de productie van de Apple HomePod trekt, is niet heel vreemd. Vanwege het hoge prijskaartje was de slimme speaker niet erg in trek. Er zijn dus weinig modellen verkocht. Dat meldt Techcrunch.

Apple HomePod: gok pakte niet goed uit

Apple hoopt dat het mensen kon overtuigen toch die forse prijs te betalen, van rond de 300 euro, door de focus te leggen op geluidskwaliteit. Toen de Apple HomePod op de markt kwam, was audiokwaliteit geen belangrijke pilaar voor veel fabrikanten van dergelijke speakers.

De markt is sinds de introductie van de slimme speaker van Apple veranderd. Niet alleen heeft Apple zelf een goedkoper alternatief uitgebracht, ook leggen bedrijven als Google en Amazon steeds meer nadruk op een goede geluidskwaliteit met onder meer de Google Nest Audio en Amazon Echo Studio.

Apple HomePod Mini
Apple HomePod Mini © Apple

Bovendien zijn de speakers van de concurrentie vaak veel goedkoper, waardoor veel geïnteresseerde mensen buiten het Apple-ecosysteem om weinig reden hadden om de grote Siri-speaker in huis te halen.

De Apple HomePod Mini

De Apple HomePod Mini is vaak drie keer zo goedkoop als de grotere HomePod en biedt veel van dezelfde functies aan. Qua audiokwaliteit is het misschien wel wat minder. Maar de mensen die een Mini in huis hebben staan, of hebben getest, laten allemaal weten dat het lang niet zo slecht klinkt allemaal, wanneer je rekening houdt met de grootte van de Mini.

Desondanks krijg je toegang tot Siri, de Apple Music-integratie en natuurlijk de bedieningsmogelijkheden via HomeKit. Dat is het smarthomeplatform van het bedrijf uit Cupertino. En dat zijn waarschijnlijk de belangrijkste aspecten voor veel consumenten.

De grote HomePod, de grote versie, is verkrijgbaar zolang de voorraad strekt.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts