Apple iCloud foto’s overzetten naar Google Foto’s kan nu automatisch

In een paar klikken kun je automatisch je iCloud foto’s overzetten naar Google Foto’s.
icloud foto's overzetten naar google foto's
Apple foto’s app. © Brett Jordan / Unsplash

Goed nieuws voor degenen die hun complete iCloud-fotobibliotheek over willen zetten naar Google Foto’s. Apple heeft een nieuwe functie toegevoegd waarmee je dit automatisch kunt doen.

iCloud foto’s overzetten naar Google Foto’s

Met deze nieuwe service kun je je complete iCloud-bibliotheek – van foto’s tot video’s – automatisch overhevelen naar Google Foto’s, meldt MacRumors.

Om dit te bewerkstelligen moet je inloggen op je iCloud via privacy.apple.com. Na het inloggen zie je de mogelijkheid om een kopie van gegevens over te dragen, waarna je Google Foto’s zou moeten kunnen selecteren. Speciaal hiervoor heeft Apple een nieuwe support-pagina aangemaakt ter ondersteuning van de te nemen stappen.

Niet alles uit iCloud-bibliotheek

Niet alles zou automatisch overgedragen worden als je ervoor kiest om de iCloud-bibliotheek over te zetten naar Google Foto’s. Zo zouden gedeelde albums, fotostreams en live foto’s niet meegaan met de overdracht.

Wees echter niet bang dat er content verloren kan gaan met het overzetten van de bibliotheek. Er is namelijk sprake van een kopie. Dit heeft natuurlijk zijn voor- en nadelen. Zo kan er niets verloren gaan, maar moet je alles nog wel handmatig verwijderen om je iCloud-bibliotheek te legen. En dat laatste zal je waarschijnlijk willen doen, als je ervoor kiest om alles over te zetten naar Google Foto’s.

Beschikbaarheid

De functie is op het moment van schrijven al beschikbaar in Europa. Nederlanders kunnen dus al beginnen met het automatisch overzetten van hun content. Let er natuurlijk wel even op dat je genoeg opslagruimte hebt in je Google-account.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts