Apple komt met App Tracking Transparency in iOS 14

Met App Tracking Transparency in iOS 14 moeten apps toestemming vragen voor het mogen tracken van gebruikers.
app tracking transparency ios 14
Apps moeten bij de nieuwe iOS 14 update toestemming vragen om een gebruiker te tracken. © William Hook / Unsplash

Apple heeft aangekondigd in de volgende update voor iOS 14 met App Tracking Transparency te komen. Met deze functionaliteit mogen apps alleen gebruikers tracken als zij hier nadrukkelijk toestemming voor geven. Nu gebeurt dat nog veel te vaak ongemerkt.

App Tracking Transparency iOS 14

App Tracking Transparancy werkt in het voordeel van gebruikers van iOS 14: ze kunnen simpelweg niet meer ongemerkt gevolgd worden door applicaties. Data kan niet zonder toestemming meer verzameld worden; data dat doorverkocht kan worden voor advertentiedoeleinden.

Met App Tracking Transparancy moeten apps strakjes toestemming vragen om gebruikers te mogen volgen en diens data te verzamelen. Gebruikers moeten middels een pop-up – waarin de app meldt welke data deze verzamelt en wat hiermee gaat gebeuren – die in beeld verschijnt dan nadrukkelijk toestemming geven.

Alle apps geen data meer laten verzamelen

Naast de verschillende anti-tracking pop-ups per applicatie, zou er ook een mogelijkheid komen om alle apps in één keer te ontzeggen voor het verzamelen van data. Via de instellingen van het Apple apparaat kunnen gebruikers dit straks middels één schuifje regelen.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts