Apple opnieuw aangeklaagd voor geplande veroudering

Het Portugese Deco Proteste stelt dat Apple de iPhone 6 toestellen opzettelijk vertraagd.
apple aangeklaagd geplande veroudering
De iPhone 6 toestellen zouden opzettelijk vertraagd worden. © Paul Hanaoka / Unsplash

Het is weer raak: opnieuw is Apple aangeklaagd voor geplande veroudering. Volgens het Portugese Deco Proteste zou Apple de iPhone 6 opzettelijk trager maken, zodat gebruikers niet anders kunnen dan overstappen naar een nieuwer model.

Geplande veroudering iPhone 6

Dit weet 9to5mac.com te melden. Deco Proteste, een Portugese consumentenbond, is van mening dat de iPhone 6, 6S en de 6 Plus door Apple opzettelijk vertraagd worden. Het is niet de eerste keer dat Apple voor deze vorm van geplande veroudering voor het gerecht gesleept wordt.

Zo meldde Smartoday eerder ook al dat Apple opnieuw voor geplande veroudering iPhones aangeklaagd werd door onder meer Spaanse en Belgische consumentenbonden.

Software-updates

Met software-updates zouden de iPhones steeds trager worden. Opzettelijk, als je het aan de verschillende consumentenbonden vraagt. Andere merken lijken hier steeds vaker beloftes voor te doen, zodat gebruikers zekerheid hebben van een goed werkende smartphone voor een langere tijd. Zo kwam Samsung laatst met een verlengde updategarantie van vier jaar.

Deco Proteste wil dat Apple de kosten op zich gaat nemen voor het vervangen van de batterij van de iPhone 6 toestellen. Daarnaast moet het bedrijf uit Cupertino ook 10% van de waarde gaan betalen aan de gebruikers.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts