Apple slaat terug in Facebook-aanval: “Wij komen op voor onze gebruikers”

Apple verdedigt zichzelf na de openbare aanval van Facebook in vorm van een krantenadvertentie.
apple facebook aanval krantenadvertentie
Apple gaat iOS gebruikers om toestemming vragen voor dataverzameling. © Brett Jordan/Unsplash

Apple heeft een reactie gegeven op de aanval van Facebook. Het sociale medium is het niet eens met de aanscherping van de privacybeleidplannen van Apple en uitte dit in paginagrote krantenadvertenties. In een reactie aan The Verge laat Apple op haar beurt weten juist op te komen voor haar gebruikers.

iOS Gebruikers moeten toestemming geven voor gegevensverzameling

Facebook is het er niet mee eens dat iOS gebruikers strakjes toestemming moeten geven voor dataverzameling. Deze data is voor Facebook noodzakelijk voor advertentiedoeleinden. In paginagrote krantenadvertenties in onder meer The New York Times en Wall Street Journal startte Facebook de aanval op Apple. Volgens het social media platform beperkt Apple hiermee het bereiken van potentiële doelgroepen en werknemers van – met name – kleine bedrijven.

Verklaring Apple: Wij komen op voor onze gebruikers

In een verklaring aan The Verge laat Apple juist weten op te komen voor haar gebruikers. Het bedrijf is van mening dat gebruikers op de hoogte gebracht moeten worden als er gegevens verzameld worden en dat zij de keuze moeten hebben om dit wel of niet toe te staan. De gehele verklaring van Apple is te lezen bij The Verge.

Facebook/Apple oorlog nog niet voorbij

Of de kous hiermee af is? Dat waarschijnlijk niet: diverse redacteuren voorspellen dat Facebook morgen opnieuw zal toeslaan met een krantenadvertentie. Ook John Paczkowski, redacteur bij BuzzFeed, meldt op Twitter dat hij vrijdag nog een Facebook krantenadvertentie verwacht.

We houden deze ruzie nauwlettend in de gaten.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts