‘Apple zet al stappen voor ontwikkeling 6G-technologie’

Apple zou al engineers hebben aangenomen voor de ontwikkeling van 6G-technologie.
apple bezig met ontwikkeling 6g
Beeld ter illustratie. © Arnel Hasanovic

Als we de laatste geruchten mogen geloven zou Apple al haar eerste stappen zetten voor de ontwikkeling van 6G.

Apple zet in op 6G technologie

In een artikel van Bloomberg is te lezen dat Apple al engineers zou hebben aangenomen voor de ontwikkeling van 6G-technologie. Het bedrijf uit Cupertino zou vacatures hebben geplaatst voor functies in Silicon Valley en San Diego.

In de vacatures wordt gerept over het doen van onderzoek naar – en ontwerpen van – ‘next generation (6G) wireless communciation systems for radio access networks’. Ook zouden de medewerkers deelnemen aan academische forums die met name gaan over de technologie van 6G-netwerken.

6G-netwerken

Door haar pijlen te richten op de technologie van 6G-netwerken lijkt het erop dat Apple niet achter de feiten aan wil lopen.

Eerder kwam Samsung naar buiten met het nieuws dat zij al een tijdje bezig zou zijn met de ontwikkeling van 6G-technologie. Volgens de Zuid-Koreaanse techbedrijf zou het 6G netwerk zo’n vijftig keer sneller worden dan het 5G netwerk. Ook Nokia is al bezig met de ontwikkeling van 6G-technologie in Europa. Nokia staat aan het hoofd van onderzoeksgroep Hexa-X, waar onderzoek gedaan wordt naar next generation networks.

 


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts