Asus ZenBeam Latte aangekondigd: portable LED projector

De Asus ZenBeam Latte is een projector en bluetooth speaker in één.
asus zenbeam latte projector
De Asus ZenBeam Latte. © Asus

Asus heeft een interessante nieuwe gadget aangekondigd tijdens CES 2021: de Asus ZenBeam Latte. Het gaat hier om een portable LED projector die ook nog eens kan dienen als een bluetooth speaker. Volgens Asus is het de eerste projector met een stoffen behuizing.

Asus ZenBeam Latte L1

Kijkend naar het uiterlijk hebben we inderdaad te maken met een compacte LED projector. De naamgeving van de ZenBeam ‘Latte’ L1 zou een verwijzing moeten zijn naar een kop koffie. En eerlijk is eerlijk; hij heeft wat weg van een grote koffiemok, maar niet van de kartonnen koffiebeker zoals hij in de commercial te zien is (filmpje komt straks).

Waarschijnlijk is Latte ook een indirecte verwijzing naar de combinatie van twee zaken. Geen melk en koffie dit keer, maar een projector en speaker. De Asus ZenBeam is namelijk een LED projector en bluetooth speaker in één.

Portable LED projector

De Asus ZenBeam Latte is dus aan de ene kant een projector. Hij is in staat om een beelden weer te geven met een resolutie van 720p met maximaal 300 lumen. Zet je de projector op één meter afstand, dan is de weergave vergelijkbaar met een 40 inch scherm.

Je kunt beelden digitaal via je de ZenBeam streamen, maar het kan ook via een HDMI kabel (handig als je bijvoorbeeld je smart TV als input gebruikt).

Negen van de tien projectoren die we in ons handen hebben gehad worden bekabeld voorzien van stroom. En dat is niet gek, gezien het projecteren van een film al snel enkele uren in beslag neemt. Asus belooft bij de aankondiging van haar ZenBeam Latte een gebruiksduur van zo’n drie uur.

Bluetooth speaker

Daarnaast is de ZenBeam Latte dus ook nog een bluetooth speaker. Het blijkt te gaan om een 10 watt Harman Kardon speaker. Ook hiermee kun je – net als bij het projecteren van beelden – ervoor kiezen om draadloos muziek te streaman van bijvoorbeeld je smartphone.

In onderstaande video wordt de Asus ZenBeam Latte L1 gepresenteerd.

Asus ZenBeam Latte L1 kopen

Wil jij deze portable projector en speaker in één kopen? Dan moet je nog eventjes geduld hebben: de Asus ZenBeam Latte wordt pas de tweede helft van 2021 verwacht in Amerika. Over een eventuele releasedatum in Nederland wordt nog niets gedeeld. Ook prijzen zijn nog niet bekend gemaakt.

Bekijk hier meer over het laatste nieuws van CES 2021.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts