Beste slimme deurbel van 2021

De beste slimme deurbel om nooit een pakketje te missen.
beste slimme deurbel 2021

Wat zal in 2021 de beste slimme deurbel zijn? We hebben op de redactie alle slimme deurbellen die op dit moment enorm populair zijn naast elkaar gelegd en gekeken naar de beste keuzes. In tegenstelling tot andere websites zetten wij in dit artikel niet een aantal slimme deurbellen op een rij; het is maar net de vraag van welk smart home systeem jij bijvoorbeeld gebruik maakt.

We hebben gekozen om de beste slimme deurbel van 2021 per smart home systeem op een rij te zetten. Zo ontdek je de beste keuze voor een Google Home smart home, maar ook de beste keuze voor een slim huis wat gebouwd is op voice assistant Alexa.

Google Home slimme deurbel

Een van de meest toegepaste smart home platformen is Google Home. Wanneer er op een smart home product staat ‘Talks with Google Assistant’ is deze compatibel met het systeem van Google. Als je een deurbel wil toevoegen aan je portfolio met slimme apparaten in huis, is de keuze voor een Google Home slimme deurbel snel gemaakt. Je kunt deze dan opnemen in smart home scenario’s en bijvoorbeeld de beelden bekijken op je Google Nest Hub, het smart display van Google.

Google Nest Hello

google nest hello slimme deurbel
Google Nest Hello © Google Nest/Press

De Google Nest Hello bestempelen wij als de beste slimme deurbel van 2021 voor Google Home smart homes. Het is een videodeurbel waar we twee-weg communicatie onder de motorkap ontdekken: je kunt dus horen én spreken met degene die voor de deur staat. Daarbij biedt deze deurbel – in tegenstelling tot veel andere slimme modellen – heel veel extra functies.

Zo kun je zelf bewegingszones instellen, is er sprake van gezichtsherkenning én kun je op het gebied van opslag genieten van cloud-mogelijkheden. Hou wel rekening met een abonnement als je optimaal gebruik wil maken van deze slimme deurbel.

Apple HomeKit slimme deurbel

Heb jij je slimme woning gebouwd rondom het Apple HomeKit smart home systeem? Dan hebben we goed nieuws voor je: steeds vaker verschijnen er namelijk smart home deurbellen die compatibel zijn met HomeKit. Tot enkele maanden geleden waren de keuzes nog op een hand te tellen, maar nu lijken merken hier slim op in te spelen.

Net als bij Google Home kun je met Apple HomeKit een slimme deurbel opnemen in smart home scenario’s. Daarbij vindt de spraakbediening plaats middels Siri, de voice assistant van Apple. Onlangs werd nog bekend dat Siri nu ook – net als Google Assistant – dierengeluiden af kan spelen.

Netatmo Slimme Videodeurbel

netatmo slimme videodeurbel
Netatmo Slimme Videodeurbel. © Smarthomeweb

Hij is nog maar nét verschenen, maar wordt nu al geroemd als de beste slimme deurbel van 2021 voor Apple HomeKit liefhebbers: de Slimme Videodeurbel van Netatmo. Het model kenmerkt zich door een zeer strak design: hij is een stuk smaller dan andere slimme deurbellen, waardoor je hem makkelijk aan de deurlijst kunt bevestigen.

De slimme deurbel biedt – net als de Google Nest Hello videodeurbel – de mogelijkheid om te spreken en te luisteren. Belt er iemand aan, dan krijg je op je iPhone een notificatie, waarna je direct kunt spreken met degene die aanbelt.

In tegenstelling tot andere deurbellen is bij deze variant van Netatmo geen abonnement nodig om te genieten van alle functionaliteiten. Dit maakt deze slimme deurbel uniek en voor Apple HomeKit absoluut de beste keuze. De opslag? Dat kan tegenwoordig ook gewoon via Dropbox.

Amazon Alexa slimme deurbel

Hoewel er in Nederland weinig gekozen wordt voor Amazon Alexa gebaseerde producten, hebben we toch besloten om de beste slimme deurbel van 2021 voor dit systeem uit te lichten. Waarom dit systeem trouwens in Nederland minder populair is? Omdat Amazon haar spraakassistent Alexa nog niet in het Nederlands heeft ondersteund. Je kunt de apparaten in je huis dus niet aansturen met Nederlandse spraakopdrachten.

Echter maakt dit Amazon niet gelijk een slechte keuze; ondanks het ontbreken van de Nederlandse taal is het systeem namelijk een prima alternatief voor HomeKit of Google Home. Sterker nog; er is een ontzettend groot assortiment aan smart home producten te vinden die speciaal gemaakt zijn voor Amazon Alexa ondersteuning. Ja, ook slimme deurbellen.

Ring Video Deurbel 3

ring video deurbel 3
Ring Video Deurbel. © Ring/Press

Misschien wist je het nog niet, maar Ring is een tijdje geleden gekocht door Amazon. Niet heel gek dat de slimme deurbellen van dit merk dan ook ondersteuning bieden voor Alexa en ze probleemloos opgenomen kunnen worden in Alexa scenario’s. Ze kunnen aangestuurd worden met zogeheten Alexa skills; spraakopdrachten om bijvoorbeeld de slimme deurbel camera te activeren als er iemand aanbelt.

Ring heeft inmiddels al drie generaties op de markt gebracht. De Ring Video Deurbel 3 is in onze ogen de beste keuze voor een Amazon Alexa slimme deurbel. De beeldkwaliteit is grandioos; ook bij weinig zicht en wanneer het donker is.

Een tijdje geleden werd bekend dat Ring het mogelijk maakt om zelf bewegingszones in te stellen. Hiermee voorkom je dat de slimme deurbel constant een notificatie stuurt als er bijvoorbeeld iemand op de nabij gelegen stoep voorbij loopt. Net als bij de Google Nest Hello videodeurbel moet je wel rekening houden met een abonnement als je volledig gebruik wil maken van alle functies van de slimme deurbel.

Waarom geen ‘goedkope’ slimme deurbel als beste keuze

Eerlijk is eerlijk; als we kijken naar de beste slimme deurbel van 2021 modellen, zijn het allen dure varianten. Niet altijd bepaalt de prijs de kwaliteit van het product, maar helaas merken we dat dit wel het geval is bij producten waarbij privacy de prioriteit heeft. Een slimme deurbel is zo’n product, gezien we hier te maken hebben met een smart home product die voorzien is van een camera en een microfoon.

Bij Kruidvat, HEMA en zelfs bij de Action liggen tegenwoordig slimme deurbellen. Voor een paar tientjes kun jij al communiceren op afstand met degene die aanbelt en deze zelfs zien. Een nadeel is dat er vaak veel onduidelijkheden bestaan over de opslag van beelden. We raden je dan ook aan om hier altijd zelf goed onderzoek naar te doen en niet altijd de prijs leidend te laten zijn voor het maken van de beste keuze.

 


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts