Bijna half miljard mensen speelden Among Us in november

Met een half miljard gamers in november is Among us de populairste game op dit moment.
among us veel gespeeld
Een karakter uit Among Us. © iamaliuyar/Pixabay

Een half miljard mensen speelden in november het spel Among Us. Hiermee is de game direct het populairste spel op dit moment. En niet op het nippertje: een woordvoerder van SuperData – die deze data bekendmaakte – meldt namelijk aan The Verge dat de nummer twee game 300 miljoen spelers had.

Among Us omzet blijft laag

Hoewel je zou denken dat Among Us met een half miljard gamers in november ook gelijk direct veel verdiend heeft, heeft het mis; de omzet blijft namelijk vrij laag in vergelijking met andere games. Dit heeft met name te maken met een gratis versie voor smartphones. Among Us als desktop game kost 5 euro; deze is variant zorgt dan ook voor 64% van de omzet vanaf augustus tot november.

Game populair onder streamers

Hoewel Among Us al in 2018 het levenslicht zag, werd het pas afgelopen jaar populair. De game bleek namelijk een groot vertier voor streamers en hun kijkers. Het spel is een beetje vergelijkbaar met het concept van Wie is de Mol?; gamers moeten bij Among Us een ruimteschip repareren, maar er zijn gamers die saboteren, saboteurs genaamd, en gamers probeert te doden.

Bekijk meer toplijsten van games in november 2020 bij Superdata.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts