Boston Dynamics deelt video van dansende robots

Dansende robots van Boston Dynamics missen alleen nog wat kleding.
dansende robots
De dansende robots van Boston Dynamics. © Videostill/YouTube

Ooit wel eens een robot zien dansen? In een onlangs gepubliceerde video van Boston Dynamics zijn verschillende dansende robots te zien. De robotfabrikant uit Amerika laat haar robots een complete choreografie opvoeren op Do You Love Me van The Contours.

Niet gemaakt om te dansen

De dansende robots van Boston Dynamics zijn niet gemaakt om daadwerkelijk te kunnen dansen. Het toont alleen aan hoe soepel de robots zich kunnen bewegen. Het is dan ook geen speelgoed: deze vorm van robotics kan toegepast worden bij bedrijven.

Neem bijvoorbeeld de robot hond: deze zou goed gebruikt kunnen worden voor het beveiligen van een bedrijfsterrein. De prijzen van de robots zijn dan ook niet mis: RTL Nieuws weet te melden dat de hond al zo’n € 80.000 kost.

Bekijk de video van de dansende robots hieronder.

Animatronics

De robots hebben meer iets weg van een animatronic; een pop met techniek onder de motorkap om te kunnen bewegen. Met name bij attractieparken – denk aan de Efteling en Duinrell – zijn deze zogeten animatronics terug te vinden.

Het gaat hier wel om aangeklede robots, maar zeg zelf: als bovenstaande dansende robots kleding aan zouden hebben, zouden ze nét echte mensen kunnen zijn op het gebied van beweging.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts