Chinese ambassade in VS geblokkeerd op Twitter na tweet over Oeigoeren-kampen

De Chinese ambassade in de VS is geblokkeerd op Twitter na het verdedigen van Oeigoeren-kampen in een tweet.
twitter blokkeert chinese ambassade
Twitter op een smartphone, ter illustratie. © Unsplash

De Chinese ambassade in Amerika is geblokkeerd op Twitter. Dit heeft het social medium besloten na een tweet van de ambassade waarin de Oeigoeren-kampen verdedigd werden. Het gaat om het account @ChineseEmbinUS.

Tweet verdedigde Oeigoeren-kampen in China

‘Twitter locks account of Chinea’s U.S. embassy over its defence of Xinjiang policy’, kopt Reuters vandaag. In de tweet was het volgende geschreven: “Study shows that in the process of eradicating extremism, the minds of Uygur women in Xinjiang were emancipated and gender equality and reproductive health were promoted, making them no longer baby-making machines. They are more confident en independent” aldus de Chinese ambassade in de VS in haar tweet.

Met andere woorden: dankzij China zouden de Oeigoerse vrouwen geëmancipeerd zijn en niet langer als baby-makende machines functioneren.

Twitter blokkeert Chinese ambassade in Amerika

Voor Twitter reden genoeg om de Chinese ambassade de toegang tot haar platform te ontzeggen. RTL Nieuws meldt dat de tweet volgens Twitter de richtlijnen rondom ontmenselijken overtrad. De tweet is inmiddels verwijderd: als je hem nu probeer te bekijken krijg je en bericht voor ogen waarin Twitter uitlegt dat de richtlijnen geschonden zijn.

Oeigoeren-kampen

Oeigoeren woren in China niet geaccepteerd. De moslimgemeenschap wordt al jaren lang onderdrukt door de Chinese overheid en in kampen gestopt. In deze omstreden kampen zouden volgens de Verenigde Naties zo’n miljoen Oeigoeren – een moslimgemeenschap – en andere moslims door China opgesloten zijn.

De vrouwen, waar de Chinese ambassade in de VS op doelt in haar – door Twitter verwijderde – tweet, zouden opgesloten zitten in heropvoedingskampen en gedwongen worden tot abortus en sterilisatie.

Twitter Blokkades

Het is niet de eerste keer in korte tijd dat Twitter overgaat tot een blokkade. Zo werd – toen nog president – Trump permanent geblokkeerd op Twitter. Dit wierp trouwens gelijk zijn vruchten af: in de eerste week na de permanente blokkade was er al sprake van 73% minder nepnieuws op Twitter.

Om nog eventjes bij Trump te blijven: vlak voor het vertrek van Donald Trump sprak de Trump-regering over ‘genocide’omtrent de onderdrukking van miljoenen Oeigoeren in de Chinese provincie Xinjiang. Dit standpunt werd gisteren door de nieuwe Biden-regering overgenomen.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts