Clubhouse-achtige ‘Twitter Spaces’ uitgerold op Android

Twitter Spaces wordt beschikbaar gesteld voor Android gebruikers en is vergelijkbaar met Clubhouse.
twitter blokkeert chinese ambassade
Twitter op een smartphone, ter illustratie. © Unsplash

Twitter heeft haar ‘Spaces’ beschikbaar gesteld voor Android gebruikers. Deze audiochatroom is vergelijkbaar met het immens populaire Clubhouse.

Twitter Spaces

Twitter Spaces werd afgelopen januari al gelimiteerde versie uitgerold voor iOS. Iedereen met de Twitter iOS applicatie kan deelnemen aan Twitter Spaces, maar nog niet iedereen kan deze zelf hosten. Het social media platform gaf onder meer vrouwen eerder toegang om de functie te proberen.

Met de komst naar Android kunnen nu ook alle gebruikers van dat platform luisteren en deelnemen aan Twitter Spaces.

Zoals bovenstaande tweet van Twitter aangeeft, zou het binnenkort voor iedereen mogelijk moeten zijn om zelf een Twitter Space aan te maken. Wanneer dit zou moeten gebeuren blijft nog even in het ongewisse.

Audiofuncties Twitter

Het is  niet de eerste audiofunctie die Twitter in korte tijd introduceert: zo kondigde het platform ook al Twitter Voice Messages aan. Hiermee kun je audioberichten versturen als privébericht. Twitter lijkt hiermee antwoord te geven op Clubhouse: een applicatie waarmee je deel kunt nemen aan ‘rooms’ en mee kunt luisteren en spreken.

Mogelijk zouden deze Twitter Spaces ook gebruikt kunnen worden voor het nieuwe Twitter Super Follows: zo zouden degenen die een Space hosten geld kunnen vragen om deel te kunnen nemen.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts