Clubhouse gooit site plat waarop gesprekken afluisteren mogelijk was

Via een website was het mogelijk om Clubhouse gesprekken af te luisteren.
stiekem meeluisteren clubhouse
Beeld ter illustratie. © Sweetlouise/Pixabay

Clubhouse heeft onlangs een website offline laten halen waarop er stiekem audiogesprekken meegeluisterd konden worden.

Stiekem meeluisteren met Clubhouse gesprekken

Afgelopen weekend schreven we een uitgebreid artikel over Clubhouse, een audiochat-app waarmee je gesprekken kunt voeren of bij kunt wonen. Dit laatste kan alleen als een eigenaar van een zogeheten ‘room’ toestemming heeft gegeven.

Een gebruiker omzeilde deze toestemming en bood via een website middels een Clubhouse-account toegang tot alle gesprekken, zonder dat andere gebruikers binnen zo’n room dit door hadden. Je kon dus stiekem meeluisteren met Clubhouse gesprekken. Het bleef hier niet bij: ook konden de gesprekken opgenomen worden, iets wat binnen de Clubhouse app zelf niet mogelijk is en zelfs verboden is.

Samenwerking met Agoro

Hoe deze gebruiker dit heeft kunnen doen lijkt te liggen aan de samenwerking met Agoro. Clubhouse werkt namelijk samen met dit Chinese bedrijf voor onder meer haar dataverkeer. Onlangs meldde het Stanford Internet Observatory dat de data terecht zou kunnen komen op Chinese servers, waar Chinese overheidsdiensten mogelijk toegang tot zouden kunnen krijgen.

Toen al beloofde Alpha Exploration – de ontwikkelaar van Clubhouse – al privacy verbeteringen om de gegevens van gebruikers beter te beschermen. Zo beloofde ze onder andere om de audiogesprekken extra te versleutelen.

Gebruiker permanent geblokkeerd

Het account van de Clubhouse gebruiker is nu permanent geblokkeerd, laat een woordvoerder van de praat-app weten aan Bloomberg. Ook zal Clubhouse er alles aan doen om dit soort praktijken in de toekomst te voorkomen.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts