Co-Founder OnePlus lanceert start-up ‘Nothing’

Nothing is nog een niet veelzeggende start-up van Carl Pei, mede-oprichter van OnePlus.
carl pei nothing start-up
Carl Pei. © Nothing/Carl Pei

Nothing. Dat is de naam van de nieuwe start-up van OnePlus co-founder Carl Pei. Heel veel informatie wordt er nog niet gegeven over Nothing, behalve dat het zou gaan om een technologiebedrijf met gadgets.

Nothing: ‘Technlogie moet aanvoelen als niets’

Op de website van Nothing is een bijzondere introductie te horen als je deze bezoekt. Het is net zoveel zeggend als de bedrijfsnaam, want veel over de plannen wordt er niet gedeeld. Als je echter je e-mailadres achterlaat, krijg je wat meer informatie over het bedrijf te lezen.

In de eerste helft van het jaar zal Nothing waarschijnlijk gadgets op de markt gaan brengen. Het blijft nog even in het ongewisse wat voor soort producten dit zijn, maar de kans is aanwezig dat dit zou gaan om smart home producten.

De 31-jarige Carl Pei is van mening dat de technologie van producten naar de achtergrond moet verdwijnen. Het zou moeten aanvoelen als ‘niets’ (vandaar ook de bedrijfsnaam). In de introductie op de website, die tevens gedeeld wordt op Twitter, wordt dan ook gesproken over ‘A giant reset button for all things innovation’.

7 miljoen investering

Nothing is gevestigd in Londen. In de ‘Nothing Roadmap’ die te vinden is op de website van deze nog nietszeggende start-up, is te zien dat er reeds een investering van 7 miljoen dollar naar binnen gehaald is.

The Boring Company

Het is niet de eerste start-up met een wat vreemde naam. Elon Musk van Tesla en SpaceX heeft ook een bijzondere naam voor zijn start-up met aparte gadgets: The Boring Company. Deze start-up is net zo vreemd als de naam: zo was er veel ophef over een flamethrower van het bedrijf, wat volgens het bedrijf geen ‘flamethrower’ is. Oordeel zelf:


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts