Coronamelder in top 3 populairste iOS apps dit jaar

De Coronamelder app blijkt een van de populairste iOS apps dit jaar: ná Microsoft Teams het meest gedownload.
corona app apple populair

Coronamelder, de corona-app in de volksmond, blijkt een van de meest gedownloade iOS apps van het afgelopen jaar. Dit blijkt in de jaarlijkse cijfers die Apple vandaag naar buiten heeft gebracht. Coronamelder staat in de top 3 gratis apps: het is na Microsoft Teams de meest gedownloade gratis applicatie van 2020.

Thuiswerk-apps blijken veel gedownload

Als we inzoomen op de lijst met de meest gedownloade iOS apps van het afgelopen jaar, blijken veel daarvan apps te zijn die handig – en vaak noodzaak – zijn voor het thuiswerken. Op nummer één bevindt zich bijvoorbeeld Microsoft Teams, wat handig kan zijn bij online vergaderingen. Hetzelfde geldt voor Zoom, die op de vijfde plek staat. Leuk om te weten: Google WiFi kan videobellen prioriteren, voor een stabielere verbinding.

Niet alleen apps voor thuiswerken blijken populair dit jaar. Zo is bij de top 10 gratis iOS apps ook Houseparty te vinden: een applicatie waar je met vrienden digitaal een feestje kunt vieren.

Coronamelder heeft een tweede plek bemachtigd in de lijst met meest gedownloade gratis iOS apps van 2020. De app geeft een seintje als gebruikers in de buurt zijn geweest van een met corona-besmet persoon. Bij de introductie van de app waren velen sceptisch over de privacygevoeligheid van de app.

Top 10 meest gedownloade iOS apps (gratis)

Bekijk hieronder de top 10 meest gedownloade iOS apps die Apple vandaag bekend heeft gemaakt:

  1. Microsoft Teams
  2. CoronaMelder
  3. TikTok
  4. DigiD
  5. Zoom
  6. WhatsApp Messenger
  7. Instagram
  8. Google Maps
  9. Houseparty
  10. YouTube

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts