‘Cyberpunk 2077 update vermindert risico op epilepsie’

Een nieuwe update van de onlangs gepubliceerde Cyberpunk 2077 moet het risico op epileptische symptomen verminderen. 
cyberpunk 2077 update epilepsie
Cyberpunk 2077 © IGDB.com Press/CD Projekt

Een nieuwe update van de onlangs gepubliceerde Cyberpunk 2077 moet het risico op epileptische symptomen verminderen. Daarnaast zou ook een probleem opgelost worden waarbij de game auteursrechtelijk beschermde muziek afspeelde.

Verminderde kans op epileptische symptomen

Bij de introductie van Cyberpunk 2077 werd al vermeld dat er een update aan zat te komen die de kans epileptische symptomen zou moeten verminderen. Die update – de 1.04 patch – is nu dus uitgevoerd.

De risico’s op epilepsie werd aangekaart door Liana Ruppert van Game Informer. De update is op het moment van schrijven reeds beschikbaar voor Playstations en PC’s. Xbox gamers moeten nog eventjes geduld hebben.

‘Braindance-sequenties veranderd’ in Cyberpunk 2077

Wat er precies aangepast is? In de game zij de zogeheten Braindance-sequenties aangepast. Tijdens zo’n sequentie wordt er in de game rood en wit knipperend licht getoond, wat sterk vergelijkbaar is met een methode die artsen gebruiken om een epileptische aanval uit te lokken.

Om nog even terug te komen op de redactrice van Game Informer: Liana Ruppert meldde dat zij een epileptische aanval kreeg toen zij de Cyberpunk 2077 speelde. Uiteindelijk was zij ook degene die deze nieuwe update testte. Ze meldt via Twitter dat ‘veel epileptici en niet-epileptici zich veiliger zullen voelen tijdens het gamen’.

Probleem met auteursrechtelijk beschermde muziek ook opgelost

Naast de kans om epileptische symptomen te verminderen, lost de nieuwe Cyberpunk 2077 ook een probleem met auteursrechtelijk beschermde muziek op. In de game was namelijk muziek te horen die auteursrechtelijk beschermd was. Ook wanneer gebruikers dit zelf uitschakelde, was de muziek alsnog te horen.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts