Cyberpunk 2077 vandaag uit: wat is dit voor spel?

Vanaf vandaag kunnen Cyberpunk 2077 spelen op verschillende platformen, waaronder Google Stadia.
cyberpunk 2077 nederland
Cyberpunk 2077 gameplay © IGDB/Press kit Cyberpunk

Vanaf vandaag kunnen we Cyberpunk 2077 spelen. Een langverwachte game waar in de afgelopen acht jaar veel over gesproken is. Wat is het voor game? Waar kunnen we Cyberpunk 2077 allemaal op spelen? En waarom is het eigenlijk zo’n veelbesproken computerspel? Smartoday duikt erin.

Cyberpunk 2077: eindelijk kunnen we ‘m spelen

Vandaag, 10 december 2020, is dé releasedatum van Cyberpunk 2077. Eindelijk kunnen we na acht ontwikkeljaren het spel gaan spelen. Het is een role-playing videogame die ontwikkeld en uitgegeven is door het Poolse CD Projekt. Deze ontwikkelaar is onder andere bekend van de Witcher-games. Het is een open wereld waar spelers van Cyberpunk 2077 hun personage tot in de kleinste details kunnen aanpassen. Maar dan ook écht tot in de kleinste details.

De open wereld van Cyberpunk 2077 zal veel dynamische eigenschappen kennen om het écht meeslepend te maken: zo zijn er verschillende weersomstandigheden en wordt het – net als bij spellen als Grand Theft Auto – dag en nacht.

Het verhaal speelt zich af – hoe kan het ook anders – in 2077. Een economische crisis heeft ervoor gezorgd dat de wereld sterk verdeeld is. Hoewel bedrijven in deze tijd flink lijken te investeren in nieuwe technologieën en sterk door innoveren is het op straat een heel ander verhaal: overal is er gevaar. Jij speelt de hoofdrol; een personage dat ingeschakeld wordt om gevaarlijke klussen uit te voeren. Voor het geld wat je verdiend kun je jezelf optimaliseren tot een compleet wapen.

Platformen: hier kunnen we Cyberpunk 2077 op spelen

Het geroemde spel is vandaag uitgebracht op verschillende spel consoles en platformen: van Google Stadia tot de nieuwe Playstation 5. We zetten alle platformen op een rij:

  • PC (Microsoft Windows)
  • Playstation 4
  • Playstation 5
  • Xbox One
  • Xbox Series
  • Google Stadia (bekijk hier nog meer nieuwe Google Stadia Games)

Bekijk de trailer van Cyberpunk 2077 hieronder om een goed beeld te krijgen van de gameplay.

Cyberpunk 2077 kopen in Nederland

Cyberpunk 2077 kopen? Dan kun je terecht bij diverse verkooppunten. Zo is een limited edition (Cyberpunk 2077 Day One Edition) vanaf nu verkrijgbaar bij Bol.com voor € 59,99 voor de Playstation 4.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts