Dit zijn alle nieuwe Sony televisies in 2021 op een rij

Sony heeft voor 2021 veel nieuwe televisies aangekondigd.
nieuwe sony televisies 2021
Sony heeft veel nieuwe televisies voor 2021 aangekondigd. © Sony/Press

Sony heeft tijdens CES 2021 al haar nieuwe televisies voor 2021 aangekondigd. De line-up varieert van nieuwe LCD-televisies tot oled-televisies. Opvallend van de nieuwe Sony televisies in 2021 is het gebruik van de intelligente Cognitive Processor XR: deze processor zou moeten zorgen voor een zo natuurlijk mogelijk beeld.

Android TV met Google TV

Net als alle andere jaren draaien de nieuwe Sony televisies in 2021 wederom op Android TV. Maar toch lijkt er wat anders dan andere versies, gezien er nu ook gebruik gemaakt wordt van Google TV.

Google TV werd vorig jaar aangekondigd met de nieuwe Chromecast 4, die destijds projectnaam Sabrina droeg.

Bravia Core: ‘Netflix voor Bravia gebruikers’

Ook komt Sony me teen eigen platform voor films van Sony Pictures Entertainment: Bravia Core. Bij ons op de redactie werd het al gekscherend de ‘Netflix voor Bravia gebruikers’ genoemd. Alleen gebruikers van Sony Bravia-televisies uit 2021 kunnen namelijk genieten van het videoplatform. Lees ook het complete artikel over Sony Bravia Core.

Goed om te weten is dat er onder de films van Sony Pictures Enteratainment ook IMAX-video’s te vinden zijn. En dat is prima, gezien de nieuwe Sony televisies in 2021 dan ook voorzien zijn van een speciale ‘IMAX Enhanced modus’. Dit is eigenlijk de IMAX bioscoopervaring, maar dan thuis op je eigen televisie.

HDMI 2.1 en spraakbediening

Daarnaast is het interessant om te weten dat alle Bravia XR-televisies in 2021 voorzien zijn van HDMI 2.1. Wil je de televisies bedienen met spraak? Ook dan heeft Sony goed nieuws voor je: de fabrikant belooft namelijk ondersteuning voor smart speakers met Google Assistant of Amazon Alexa.

Alle nieuwe Sony televisies in 2021 op een rij

Bekijk hieronder de lijst met alle nieuwe Sony smart TV’s op een rij:

  • Sony Z9J
  • Sony A80J
  • Sony A90J
  • Sony X80J
  • Sony X81J
  • Sony X85J
  • Sony X95J
  • Sony X90J
  • Sony W800

Bekijk een video van de aankondiging van de Sony Z9J, het vlaggenschapmodel van 2021, hieronder.

Onlangs kwam Sony ook naar buiten met een nieuwe modulair Microled-display onder de naam Sony Crystal LED. Dat scherm is echter bedoelt voor zakelijke doeleinden. Daarnaast was op Smartoday ook te lezen dat Sony 360 Reality Audio uitgebreid werd naar video en speakers.

Release: prijzen en beschikbaarheid

Sta je te trappelen om een van de nieuwe Sony televisies op je televisiemeubel te zetten? Dan moet je nog eventjes geduldig wachten: Sony heeft namelijk nog geen prijzen en een releasedatum bekendgemaakt. Wij verwachten dat dit binnenkort rondom CES 2021 zal gaan gebeuren.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts