Drukte in Amsterdam checken mogelijk via app

Via webapplicatie Druktebeeld kunnen inwoners checken hoe druk het is in Amsterdam.
druktebeeld gemeente amsterdam checken hoe druk het is

Gemeente Amsterdam geeft haar inwoners om te checken hoe druk in het in de stad is middels een app. Hiermee hoopt de gemeente dat drukte in de stad vermeden wordt.

Druktebeeld: live drukte checken

Met de webapplicatie Druktebeeld kunnen inwoners live checken hoe druk het is in Amsterdam. Op een kaart wordt met kleuren aangegeven hoe druk het op dat moment is: is een gebied rood, dan kan deze beter vermeden worden. Groen is vanzelfsprekend een veilig gebied om naartoe te gaan en is niet druk op dat moment.

Verschillende data om drukt te meten

In een persbericht zegt de gemeente dat Druktebeeld gebruik maakt van verschillende data om de drukte te meten. Hierbij kan gedacht worden aan het aantal passanten op een specifieke locatie of het aantal beschikbare parkeerplaatsen. Dit zou gebeuren op een privacy-vriendelijke manier. Ook kunnen inwoners anoniem hun eigen drukte-ervaring delen. Hiermee kan de applicatie verbeterd worden.

Meer databronnen in de toekomst

In een later stadium zou de gemeente van plan zijn om hier meer databronnen aan toe te voegen: “De app is nu in gebruik genomen, maar dat betekent niet dat hij al uitontwikkeld is. Later worden meer databronnen toegevoegd, onder andere over het openbaar vervoer en het wegverkeer. Ook kijken we naar mogelijkheden om adviezen over (loop)routes toe te voegen”, aldus de gemeente.

Druktebeeld is door de gemeente Amsterdam in samenwerking met onder andere amsterdam&partners, AMS Institue en Nationaal Dataportaal Wegverkeer.

 


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts