Dyson Zone: koptelefoon met ingebouwde luchtreiniger

Velen vragen zich af of de Dyson koptelefoon met ingebouwde luchtreiniger echt geen 1 april grap is.
dyson koptelefoon met ingebouwde luchtreiniger
© Dyson

Dyson heeft een opvallend nieuwe gadget gelanceerd: een koptelefoon met ingebouwde luchtreiniger. De Dyson Zone, zoals hij genoemd wordt, is voorzien van actieve ruisonderdrukking en de luchtreiniger kan vuile deeltjes uit de lucht filteren.

Koptelefoon met luchtreiniger

De luchtreiniger kan volgens Dyson 99% van de lucht filteren op vervuilde deeltjes met behulp van elektrostatische filtratie. Het zou gaan om deeltjes tot 0,1 micron: de grootte van bijvoorbeeld pollen en bacteriën. In de luchtreiniger is ook een koolsstoffilter verwerkt, waarmee ondermeer stikstofdioxide uit de lucht gefilterd kan worden.

In tegenstelling tot mondkapjes krijgen gebruikers van de Dyson Zone de lucht binnen via een ‘contact vizier’. De luchtreiniger zou dus niet fysiek in contact komen met de neus of mond.

Actieve ruisonderdrukking

De hoofdtelefoon is voorzien van actieve ruisonderdrukking met drie verschillende standen: een isolatie-modus, transparantie-modus en gesprek-modus. Deze laatste modi zou geactiveerd worden als de luchtreiniger naar beneden geduwd wordt.

‘Geen 1 april grap’

Vanwege de timing van de onthulling van de Dyson Zone, vragen velen zich af of er echt geen sprake is van een 1 april grap. Dyson ontkent dat het echter gaat om een grap. Op foto’s die Dyson op haar website is dan ook een testcentrum te zien. Dyson meldt dat er maar liefst zes jaar gewerkt is aan de Dyson Zone en dat er zo’n 500 prototypes van de koptelefoon met luchtreiniger zijn gemaakt.

De Dyson Zone zal vanaf het najaar te koop zijn. Wat de verkoopprijs zal zijn blijft nog in het ongewisse.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts