Een banaan gebruiken als Playstation-controller? Sony vraagt patent aan

Met het systeem zou je een banaan als Playstation controller kunnen gebruiken.
playstation controller banaan
Banen ter illustratie. © Pixabay

Sony heeft een opvallend patent aangevraagd. In het patent gaat om het om systeem wat met detectoren een voorwerp en de houding daarvan kan herkennen. Sony geeft in het patent het voorbeeld van een banaan.

Banaan als Playstation controller

Het gaat dus niet alleen om een banaan als Playstation controller, maar het systeem erachter. Elk product zou met het systeem van Sony als Playtation controller kunnen fungeren. Er is sprake van een voorwerpdetector (object detector) en een voorwerphoudingdetector (object pose detector), is te lezen in het patent.

Kijken we naar het voorbeeld van de banaan, dan zou de Playstation deze moeten herkennen als controller: de vorm ervan en de houding. Het herkennen van het voorwerp zou moeten gaan via artificial intelligence. Op foto’s van de patentaanvraag is een afbeelding van een banaan te zien.

Willekeurige voorwerpen

Het systeem zou het dus mogelijk moeten maken om een willekeurig voorwerp te kunnen gebruiken als Playstation controller. Het zou dan mogelijk moeten zijn om deze te kunnen voorzien van detectoren die vervolgens gebruikt kunnen worden het voorwerp te gebruiken als controller.

Draai je naar links alsof het een stuur is, dan zou een stuur van een race-game ook mee kunnen draaien.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts