Einde verhaal voor Android Things: Google stopt ermee

Google kondigt aan definitief te stoppen met Android Things.
android things stopt
Android merchandise, ter illustratie © Alexander London/Unsplash

Google kondigt aan te stoppen met Android Things. Het project dat gericht was op de ontwikkeling van smart home apparaten zal volgend jaar stoppen. Vanaf 5 januari 2021 zal het systeem geen nieuwe apparaten meer accepteren.

Android Things

Android Things was bedoeld voor smart home apparaten; smart speakers en smart displays. In 2015 zag het project het levenslicht en werd het aangekondigd als Brillo, maar zou in 2016 de naam Android Things krijgen. In 2019 kondigde Google nog aan dat het platform weer aandacht zou krijgen en dat ze zich zouden ‘heroriënteren’ op Android Things.

Begin 2019 merkte Google op dat Android Things met name gebruikt werd voor eigen fabricaten. Voor Google reden genoeg het project daarvoor te beëindigen. Wel bleef het mogelijk om te experimenteren met Android Things.

Geen nieuwe apparaten meer

Vanaf 5 januari 2021 worden er geen nieuwe apparaten meer geaccepteerd door Android Things. Een jaar later wordt de stekker er helemaal uitgetrokken en is Android Things definitief ten einde. Alle projectgegevens zullen permanent verwijderd worden, is te lezen bij de aankondiging van Google.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts