Eindelijk: YouTube HDR ondersteuning op Xbox consoles

Eindelijk ondersteunt YouTube HDR op oudere en nieuwe Xbox consoles.
youtube hdr ondersteuning xbox
Xbox controller, ter illustratie. © Pixabay

We hebben er even op moeten wachten, maar het is zover: YouTube ondersteunt nu eindelijk high dynamic range (HDR) op nieuwe en oudere Xbox consoles: zowel op de Xbox One S en de One X en de Series S en Series X spelcomputers van Xbox.

Je hebt wel een TV of monitor nodig die HDR ondersteunt: heb je deze dan schakelt de YouTube-app automatisch over op high dynamic range, meldt onder meer The Verge.

YouTube-app op Xbox met HDR ondersteuning

Hoewel HDR al sinds 2019 beschikbaar is op de Playstation 4, moesten we tot afgelopen week nog steeds wachten tot deze ondersteuning naar Xbox spelcomputers zou komen. Zowel de Playstation 5 als de Xbox Series X werden in november gelanceerd zonder YouTube HDR ondersteuning.

Tot op heden is de ondersteuning nog steeds niet beschikbaar op de nieuwe Playstation 5 en dat is bijzonder, gezien dit wel het geval was bij de oudere Playstation, de PS4.

‘Stats for Nerds’

Je kunt controleren of HDR op correcte wijze wordt uitgevoerd op diverse manieren. Zo merkt Engadget op dat je Xbox het Stats for Nerds paneleen in te schakelen. Daarbij geven veel televisies automatisch een melding om over te schakelen naar HDR, wanneer je content afspeelt wat dit ondersteunt.

Nog weinig HDR content op YouTube

Hoewel we nu kunnen genieten van YouTube HDR ondersteuning op de Xbox, is het nog wel even wachten op wat meer HDR content. Tot op heden zijn er namelijk enkel nog wat testvideo’s te aanschouwen op YouTube.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts