Facebook heeft muziekapp Collab officieel gelanceerd

Met Collab kunnen gebruikers drie video’s met elkaar combineren tot één video.
collab downloaden
Beeld ter illustratie. © Kal Visuals

Muziekapp Collab is vandaag officieel gelanceerd. Met de gratis app – eigendom van Facebook – kunnen gebruikers korte muziekvideo’s maken met verschillende kleine video’s.

Korte muziekvideo’s met losse video’s

Via Collab is het mogelijk om maximaal drie verschillende video’s met elkaar te combineren. Samen kunnen ze vervolgens tot een gezamenlijke video geüpload worden. Als een video gemaakt is, wordt deze ook openbaar voor andere gebruikers, die er vervolgens weer mee aan de slag kunnen gaan.

Zelf kun je dit ook doen als onderdeel van een video op Collab: je kunt bijvoorbeeld zelf een gedeelte opnemen en de rest combineren met twee reeds bestaande Collab video’s. Je kunt zelfs de hele video samenstellen uit video’s die jezelf niet hebt gemaakt.

Er zijn veel verschillende toepassingen te bedenken met Collab. Zo geeft TechCrunch het voorbeeld dat verschillende artiesten samen één muzieknummer kunnen opnemen, of een gedeelte daarvan.

Beta-versie Collab was al in mei beschikbaar

Vanaf mei is Facebook al aan het testen met Collab; met een private beta-versie van Collab kon de app op uitnodiging getest worden. Nu is de applicatie dus voor iedereen beschikbaar en gratis te downloaden in de AppStore.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts