Facebook start aanval op Apple met krantenadvertentie

Facebook is het niet eens met de nieuwe beleidsplannen van Apple.
facebook start aanval op apple
Facebook op smartphone. © Solen Feyissa/Unsplash

Facebook heeft Apple aangevallen middels krantenadvertenties. Niet zomaar advertenties; het gaat om paginagrote advertenties in onder meer de New York Times.

Facebook niet eens met Apple’s privacybeleid

Het social media platform van Mark Zuckerberg lijkt het niet helemaal eens te zijn met de nieuwe beleidsplannen. Apple is namelijk van plan om ontwikkelaars alleen nog inzicht te geven in data als gebruikers hier nadrukkelijk toestemming voor geven. Dit is natuurlijk een doorn in het oog voor Facebook, die deze data veelal gebruikt voor advertentiedoeleinden.

“We’re standing up against Apple for small business everywhere”, is met grote letters de titel van Facebook’s advertentie in populaire kranten in Amerika, waaronder de New York Times en Wall Street Journal.

Aanval op kleine bedrijven

Facebook is van mening dat Apple hiermee kleinere bedrijven raakt, die adverteren op Facebook. Want, zonder deze data zouden zij hun potentiële doelgroep minder goed kunnen bereiken. “At Facebook, small business is the core of our business. More than 10 million business use our advertising tools each month to find new customers, hire employees and engage with their communities”, luidt de advertentieboodschap.

Rechtzaken

Facebook is zelf ook geen lievertje: zo was onlangs op deze website te lezen dat de Amerikaanse handelscommissie wil dat Facebook afstand doet van WhatsApp en Instagram.

Apple werd eerder aangeklaagd door Cydia; er zou volgens de alternatieve appstore sprake zijn van een monopolie.

 


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts