‘Facebook werkt aan eigen smartwatch’

Via de Facebook Smartwatch zou je onder meer gebruik kunnen maken van WhatsApp en Messenger.
facebook smartwatch slim horloge
Beeld ter illustratie. © Joshua Hoehne / Unsplash

Facebook zou op het moment van schrijven bezig zijn met de ontwikkeling van haar eigen smartwatch. Het slimme horloge zou ervoor moeten zorgen dat gebruikers nog meer data delen met het social media platform.

Facebook smartwatch

Hoe kun je als sociaal medium ervoor zorgen dat gebruikers buiten je platform om nóg meer data met je gaan delen. Juist: het uitbrengen van een wearable als een smartwatch, waardoor elke activiteit en zaken als locatie gedeeld kunnen worden. Facebook zou hier gehoor aan hebben gegeven en bezig zijn met de ontwikkeling van een ware Facebook smartwatch.

Dit meldt The Information op basis van ingewijden: de smarwatch zou gekoppeld moeten worden met een smartphone om volledig te functioneren. Zo zouden gebruikers berichten kunnen sturen via  Messenger en WhatsApp, beiden chatdiensten van moederbedrijf Facebook.

Android smartwatch

Kijken we naar het platform, dan zou de Facebook smartwatch draaien op Android. Dat zou geen gekke move zijn, gezien het smart display van Facebook – de Facebook Portal – hier ook op zal draaien.

Zoals we daarnet al aangaven kan een smartwatch zorgen voor een flinke bak extra data voor social media platformen: zo kunnen mensen hun fitnessactiviteiten kunnen delen op Facebook of inchecken bij hun sportschool (als de corona-maatregelen weer versoepeld worden).


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts