Familiars.io nu compleet te spelen op Twitter

Pokémon look-a-like game Familiars.io is nu te spelen vanuit een Tweet op Twitter.
familiars.io spelen twitter
Screenshot gameplay Familiars.io. © Familiars.io/Smartoday

Familairs.io is een spel wat lijkt op Pokémon. De wereld, de graphics en zelfs de gameplay lijken overeen te komen met de eerste versies van Pokémon op de Gameboy. Het spel is vorig jaar gelanceerd, maar blijkt nu ook gewoon in zijn geheel vanuit een Tweet op Twitter te spelen te zijn.

Familiars.io op Twitter spelen mogelijk

Ontwikkelaar Nigel Nelson heeft het complete spel in een Tweet weten te krijgen. Via een zogeheten Twiter Player Card heeft de ontwikkelaar de interacieve mogelijkheden gebruikt om te kunnen gamen. Je kunt dus Familiars.io in zijn geheel op Twitter spelen, vanuit een Tweet. Bekijk desbetreffende Tweet (lees: spel) hieronder.

Twitter Player Cards

Via Player Cards biedt Twitter de mogelijkheid voor media om video’s en audio clips op een uitgebreidere manier te uploaden. Twitter wijst erop om de mogelijkheden niet te omzeilen; iets wat de ontwikkelaar van Familiars.io wel gedaan lijkt te hebben.

Eerder werden er al via Tweets klassieke spelletjes aangeboden, maar in 2015 was de maat vol voor Twitter en sloot zij deze mogelijkheid uit. The Guardian wijdde hier destijds een artikel aan.

Besluit Twitter om het spel eraf te halen? Dan kun je het natuurlijk ook gewoon nog spelen op de website van Familiars.io (ja, zonder download).


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts