Films en series kopen of huren via Playstation Store kan straks niet meer

Vanaf 1 september 2021 kun je geen films en series meer kopen of huren via de Playstation Store.
films en series kopen via playstation store
Playstation controllers, ter illustratie. © Unsplash

Het is binnenkort einde verhaal voor het kopen of huren van films en series via de Playstation Store. Vanaf 1 september 2021 verdwijnt het aanbod uit de online winkel van de gameconsole.

Geen films en series meer via Playstation Store

Via de Playstation Store kun je films en series kopen of huren. Dat kan vanaf 1 september 2021 niet meer: in een nieuwsbericht meldt Playstation dat ze hiermee stoppen. Ze zouden een verschuiving van hun gebruikers gezien hebben naar populaire videostreamingsdiensten. Met andere woorden: Playstation-gebruikers maken eerder gebruik van Netflix of Disney+ dan dat ze content aanschaffen of huren via de Playstation Store.

“We hebben een enorme groei gezien van PlayStation-fans die op onze consoles op abonnementen gebaseerde en op advertenties gebaseerde entertainmentstreamingdiensten gebruikten”, aldus Playstation bij de boodschap.

Het is geen gekke move: steeds meer streamingdiensten worden door Playstation spelcomputer ondersteund. Het is dan op een gegeven moment een groot vraagteken wat de toegevoegde waarde is van het aanbieden van films en series via de Playstation Store voor gebruikers.

Aangeschafte content

Hoewel het totale aanbod aan films en series uit de Playstation Store zal gaan verdwijnen, hoef je je geen zorgen te maken over reeds aangeschafte content. Playstation meldt dat gebruikers ook na 1 september 2021 gewoon toegang blijven houden tot aangeschafte films en series. Deze kan bekeken worden op de Playstation 4, Playstation 5 en smartphones of tablets.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts