FitBit Sense smartwatches teruggeroepen vanwege hardware problemen

De FitBit Sense is teruggeroepen vanwege een hardwareprobleem met ECG sensoren.
fitbit sense teruggeroepen
Foto: FitBit Sense. © Kamil S/Unsplash

FitBit heeft een aantal FitBit Sense smartwatches teruggeroepen vanwege hardware problemen. Het zou gaan om problemen met de ECG-sensoren, waardoor gebruikers een ‘onduidelijk’ resultaat zouden zien wanneer ze een ECG-meting uitvoeren via het slimme sporthorloge.

Volledige vervanging van de hardware

Een software update zou het probleem niet kunnen verhelpen: er is een volledige vervanging van de hardware nodig om het probleem met de ECG-sensoren in de FitBit Sense op te kunnen lossen. FitBit bevestigt dit onder andere aan The Verge en meldt dat getroffen gebruikers in middels op de hoogte zijn gesteld via een e-mailbericht.

Gebruikers zouden de smartwatch kosteloos kunnen vervangen. Om hoeveel gebruikers het gaat is niet bekend; 9to5Google meldt dat FitBit aan haar heeft bevestigd dat het zou gaan om ‘een beperkt aantal gebruikers’. Ze konden de gebruikers indentificeren, waarna ze deze dus per e-mail op de hoogte hebben gebracht.

Onduidelijk resultaat met ECG-metingen

Het hardware probleem zorgt voor een onduidelijk resultaat met ECG-metingen via de FitBit Sense. ECG staat voor elektrocardiodiagram en is een test die zowel de timing als de sterkte vastlegt van elektrische signalen die het hart laten kloppen. Met de uitkomsten van een ECG-meting kan er gekeken worden over onregelmatigheden zijn in het hartritme.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts