Flinke dwangsom voor Playstation 5 oplichter

De Playstation 5 oplichter moet een dwangsom betalen van maximaal 10.000 euro.
playstation 5 verkoper dwangsom
Playstation 5. © Charles Sims/Unsplash

Een Nederlandse oplichter die Playstation 5 spellen de gameconsole zelf zou verkopen moet een dwangsom van maximaal 10.000 euro betalen. De oplichter bood de mogelijkheid om een Playstation 5 en spellen in een vroeg stadium te bestellen, maar leverde nooit. Dit meldt Nu.nl. Hij zou met deze praktijken het merk- en auteursrecht van Sony hebben geschonden.

Niet bestaande Playstation 5 games

De Playstation 5 oplichter zou niet bestaande games verkopen: zo werd onder andere Grand Theft Auto VI aangeboden. Een spel wat nog helemaal niet bestaat of überhaupt aangekondigd is. De oplichtingspraktijken kwamen aan het licht toen Tim Hofman met zijn programma BOOS aandacht besteedde aan deze zaak. Juli dit jaar maakte Hofman een aflevering over deze Playstation 5 oplichter en nam hij contact met hem op. Bekijk de volledige aflevering hieronder.

Dwangsom

De dwangsom kan oplopen tot maximaal 10.000 euro. Als de oplichter alsnog een product verkoopt, dan moet hij € 1.000 betalen; dit kan dus oplopen tot € 10.000. De oplichter moet ook de proceskosten betalen.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts