Ford auto’s vanaf 2023 standaard uitgerust met Android Auto

Vanaf 2023 moeten alle Ford auto’s voorzien gaan worden van Android Auto van Google.
ford android auto google 2023
Dashboard van een Ford. © Pixabay

Ford en techgigant Google slaan hun handen in een: vanaf 2023 moeten de auto’s van Ford allemaal uitgerust gaan worden met Android auto. Ook zal er sprake zijn van Google Assistant voor het bedienen van diverse zaken in de auto.

Ford met Android Auto

De Amerikaanse autofabrikant zal haar nieuwe modellen vanaf 2023 uitrusten met het infotainmentsysteem van Android. Het systeem is standaard voorzien van apps, waaronder Google Maps voor de navigatie en Google Assistant voor de bediening. Met deze voice assistant kunnen inzittenden zaken in de auto bedienen, zoals de temperatuur.

Team Upshift

De samenwerking van Google en Ford lijkt verder te gaan dan enkel Android Auto: zo gaan Google en Ford voor de komende zes jaar de samenwerking aan. Ford zal deze periode gebruik gaan maken van Google’s clouddiensten.

Onder de naam Team Upshift zullen daarnaast medewerkers van beide bedrijven samenwerken om door te innoveren op verschillende gebieden.

Android Auto

Afgelopen december werd Android Auto in Nederland aangekondigd. Met het systeem kunnen bestuurders hun telefoon in hun zak houden: apps zijn gewoon te bedienen via het dashboard.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts